Gaziemir, Nuri Turgut Adalı'yı andı

Gaziemir, Nuri Turgut Adalı'yı andı

Bulgaristan Türkleri’nin özgürlük havarisi sayılan Nuri Turgut Adalı ölümünün 14. yılında Gaziemir’de adının verildiği parkta anıldı. Gaziemir Belediyesi ile BAL-GÖÇ birlikte düzenlediği etkinlikte konuşan Başkan Şenol: “Tarihimizi, liderlerimizi unutmayarak geleceğe taşımalıyız”

Yaşamını Bulgaristan’da yaşayan Türklerin özgürlüğü için mücadeleye adayan ve dönemin Bulgaristan yönetimi tarafından baskı, zulüm ve sürgün maruz kalan Nuri Turgut Adalı ölümünün 14. yılında Gaziemir’de anıldı. Gaziemir Belediyesi ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Nuri Turgut Adalı Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Bal-Göç Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, siyasi pati temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Liderlerimizi anlamalı, geleceğe taşımalıyız”

Edebiyatçı, şair Nuri Turgut Adalı’yı anma etkinliğinde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Hayatını Türklük uğruna adayan Nuri Turgut Adalıyı saygı ve rahmetle anıyorum. Tarihimize damga vuran, milletimize liderlik eden kişileri geleceğe taşımak adına onların isimlerini parklarda yaşatıyoruz. Ama sadece parklara isim vermekle, onları anmakla olmuyor. Onları anlamak, gençlere anlatmamız gerekiyor. Bu yüzden asla ve asla geçmişimizi unutmamalıyız. Çünkü geçmişini unutanlar geleceğe güvenle yürüyemez. Bu ülke kolay kurulmadı. O yüzden tarihimiz önderlerimizi asla ve asla unutmamalıyız. Ülkesi için Türklük için mücadele veren tüm büyüklerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Başkan Şenol’a teşekkür

Anma etkinliğinde konuşan İzmir Bal-Göç Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy ise şunları söyledi: “Bugün burada büyük bir Türk kahramanı, ömrünü eşitlik ve özgürlüğe adamış Nuri Turgut Adalı’yı anmak için toplandık. Bulgaristan Türklerinin Nelson Mandela’sı olarak anılan Nuri Turgut Adalı tüm baskı ve zulme karşı davasından asla vazgeçmedi. Vatan ve millet uğruna savaşta hiçbir zaman vazgeçmedi. Başta Nuri Turgut Adalı olmak üzere vatan uğruna, Türklük uğruna mücadele eden liderlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Değerlerimizin isimlerini parklarda yaşatan, Göç Anıtı’nı bize kazandıran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi.