3,5 milyon çalışanı etkileyen düzenleme hayata geçiyor

3,5 milyon çalışanı etkileyen düzenleme hayata geçiyor

Türkiye’de 3,5 milyon çalışanı, on binlerce kurumsal şirket, restoran ve marketi etkileyecek yeni yasal düzenlemeler Kasım ayının sonuna doğru hayata geçiyor.

Ticaret Bakanlığı’nın geçen Mayıs ayında yayımlanan yönetmeliğe göre, uygulama için tanınan 6 aylık süre 22 Kasım’da doluyor.

Sektörde yeni dönemi değerlendiren Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, yemek kartı şirketi tercihlerinin de yeni yönetmelikle değişeceğini ve bu süreçte öne çıkardıkları faydalar ve kolaylıklarla farklılaşmayı başardıklarını belirtti.

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Şener, “Araştırmalara göre, sektörde yemek kartı tercihi vergi avantajı, iskonto sağlanması ve çok sayıda restoranda kullanılabilir olmasına göre belirleniyor. Yeni yönetmelikle beraber iskonto devre dışı kalmış oluyor. Bu durumda, en önemli tercih sebebi yemek kartı şirketinin anlaşmalı restoran sayısı ve kampanyalı olduğu nokta sayısı olacak.

21 bin kurumsal müşterimiz, 2 milyon kart kullanıcımız ve 40.000 üye işyerimiz ile, Türkiye’nin lider yemek kartı şirketi olmanın bu yeni dönemde konumumuzu daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Ayrıca Multinet Up olarak, müşterilerimize yüzde 100 vergi avantajı sunmaya devam ediyoruz. Yemek kartı üzerinden çalışanlara sağlanan yemek ödeneği ile şirketler tüm vergi kalemlerinden muaf olarak yıllık kişi başı en az 4 bin TL tasarruf sağlayabiliyor. Bu da yemek giderlerinde yüzde 50'ye yakın avantaj anlamına geliyor” şeklinde konuştu.