‘Yeni kabineye dünya çapında bir marka...Ekonominin başına mı geçecek?

‘Yeni kabineye dünya çapında bir marka...Ekonominin başına mı geçecek?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Erdoğan’ın kabinesinin şimdiye kadarkilerden çok farklı ve sürprizli olacağını belirterek, çok önemli bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, üzerinde çalışılan isimlerin içinde Nobel Ekonomi Ödülü alabilecekler listesinde adı geçen bir ekonomistin bulunduğunu kaydetti.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabinesinin, şimdiye kadarkilerden çok farklı ve sürprizli olacağını belirterek, “Çok önemli bir kaynaktan duyduğuma göre, bu isimlerin içinde dünya çapında bir marka olan, Nobel Ekonomi Ödülü alabilecekler listesinde ismi geçen, değerli ekonomist Daron Acemoğlu da var” dedi.

Alçı, bugünkü yazısının ‘Yeni kabine için duyduğum isim’ ara başlıklı bölümünde, kabinenin siyasilerden çok teknokratlardan oluşacağı görüşünü aktararak, şunları kaydetti:

“Ankara’da isimleri belirlemek için büyük bir hazırlık var. Cumhurbaşkanı’nın hem kendisi hem de yakın çevresi çok geniş bir çerçevede her konuda olabilecek en iyileri belirlemeye çalışıyor.

‘TÜRK EKONOMİSİNİN BAŞINA GEÇME TEKLİFİ YAPILABİLİR’

Çok önemli bir kaynaktan duyduğuma göre, bu isimlerin içinde dünya çapında bir marka olan, Nobel Ekonomi Ödülü alabilecekler listesinde ismi geçen, değerli ekonomist Daron Acemoğlu da var. Dünyanın en iyi iktisatçılarından biri olan Acemoğlu, Türk ekonomisinin yapısal sorunlarını kökünden çözecek vizyonuyla tarihi bir görev yapabilir. Her zaman ezberleri bozan ve herkesi şaşırtan bir lider olmuş Erdoğan, Acemoğlu’na Türk ekonomisinin başına tam yetkiyle geçme teklifini yapabilir. Bu güzel haberin gerçekleşmesi ihtimali bile beni çok umutlandırdı..”