Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözdağı verdi: “Türkiye’yi rakip olarak görenler, büyük bir yanılgıya düşüyor”

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Balkanların barış, istikrar ve kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'yi rakip olarak görenler büyük bir yanılgıya düşüyor" dedi.

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Balkanların barış, istikrar ve kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'yi rakip olarak görenler büyük bir yanılgıya düşüyor" dedi.

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da açılışa canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kardeşliğin gereğini yerine getirerek 30 yılı aşkın süredir Arnavutluk'un sosyal ve ekonomik kalkınmasına her türlü desteği verdiğini söyledi. Erdoğan, hem 2019 eylül ve kasım depremleri sonrasında hem de koronavirüs salgını ile mücadelesinde hiçbir karşılık beklemeden tüm imkanlarla Arnavut halkının yanında olduklarını vurguladı.

"3 AYDAN KISA SÜREDE TAMAMLANDI"

Arnavutluk'un sağlık altyapısının geliştirilmesi kapsamında bu ülkeye üç aydan kısa sürede hastane inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin en modern cihazlarla donatıldığını bildirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün Arnavutluk'un sağlık altyapısına önemli katkı sağlayacak Fier Dostluk Hastanemizin açılış törenini birlikte icra ediyoruz. Arnavutluk'ta 150 yataklı bir hastanenin 3 ayda inşa edilmesi hususundaki kararımızı açıklamıştık. Bugün Arnavut kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. 3 aydan kısa bir sürede hastanemizin inşaatını tamamladık. En modern tıbbi cihazlarla donatıp tefriş ettik. 70 milyon euroya mal olan Fier Dostluk Hastanemiz toplam 50 bin metrekarede 17 bin 425 metrekare kapalı alana sahiptir. 6 ameliyathanesi, 6 polikliniği, 20 yoğun bakım ünitesi ve 130 servis yatağıyla Arnavut kardeşlerimizin hizmetine hazır hale getirilmiştir. Hastanede 23 temel branşta 56'sı Türk, 331'i Arnavut toplam 387 sağlık personeli omuz omuza hizmet vereceklerdir. Esasen 5 kişilik sağlık ekibimiz dün itibarıyla göreve başlamıştır. Biz Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanların barış, istikrar ve kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'yi rakip olarak görenler büyük bir yanılgıya düşüyor."

"KONUTLARI AĞUSTOS AYINA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ"

Son olarak 23 Aralık'ta Türkiye tarafından inşa edilen konut projesinin temel atma töreninde hitap etme fırsatı bulduğunu belirten Erdoğan, "Kıymetli dostum, sayın Başbakan Edi Rama, 21 Eylül ve 26 Kasım 2019 tarihlerinde meydana gelen depremler kapsamında 'Arnavutluk'un A ve B planlarının yanı sıra yanımızda Türkiye var' demişti. Kısa sürede başlattığımız projeyle Arnavut kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermiştik. Konutları inşallah ağustos ayına kadar tamamlayıp ihtiyaç sahiplerine teslim etmenin bahtiyarlığını da birlikte yaşayacağız" diye konuştu.