AKP yalakası mafyaya Ankara'da büyük operasyon

AKP yalakası mafyaya Ankara'da büyük operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın (KOM) organizasyonunda yasadışı suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. AKP'li “Sezginler Aşireti”nin üyelerinden oluşan örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyonda  Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet, Özel Harekat Daire başkanlıklarından 300 personel görev aldı. Sezginler Aşireti AKP'ye ve Recap Tayyip Erdoğan'a yaptıkları 'yalakalıklarla' gündeme gelirken, hükümete yakın medyada birçok ke

Bu sabah Ankara'da gerçekleşen operasyonda 59 örgüt üyesinin yakalanması için 64 ayrı adrese birer birer girildi. Örgüt lideri olduğu belirtilen Göksel, Gökçe ve Sinan S. de dahil 36 kişi gözaltına alındı. Çete lideri olduğu iddia edilen ismin AKP ile olan ilişkileri dikkat çekti.

MESCİTTE CEPHANELİK BULUNDU

Söz konusu örgütlere ait ev, iş yeri ve lokal görünümündeki yerlerde arama çalışması başlatıldı. Belirlenen yerleri didik didik arayan polis ekipleri, lokalde bulunan mescitteki kitaplığın arkasına gizlenmiş bir zula keşfetti. Gizli bölmeyi açan polisler, 2 pompalı tüfek, 1 tabanca, tabancaya ait 2 şarjör, onlarca pompalı tüfek fişeği ele geçirdi. Ayrıca apartman boşluğunda bulunan elektrik panosu içinde ve daire içindeki vitrinin arkasında da zulalanmış vaziyette silah ve kurşunlar bulundu.

AYAKKABILIK ARKASINDA GİZLİ GEÇİT

Adreslerde aramalarını sürdüren ekipler, lokal olarak kullanılan mekanda, ani baskınlar esnasında kaçmak için yapılmış bir geçit buldu. Kapı gibi açılan ayakkabılıktaki bölmenin apartman boşluğundan sokağa çıktığı anlaşıldı.

BAŞSAVCILIK'TAN BİLGİLENDİRME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonla alakalı olarak şu bilgiyi paylaştı:

"Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Sezginler aşireti olarak bilinen örgüte mensup 61 kişi hakkında, nitelikli yağma, kumar oynatma, kasten yaralama , uyuşturucu madde ticareti yapma , ruhsatsız silah bulundurma ve silahlı suç örgütüme üye olma suçlarından dolayı  gözaltı kararı verilmiş olup  şu ana kadar örgüt lideri Göksel Sezgin ile birlikte 36 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişiler arasında örgüt ile birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 1 zabıta memuru, 2 polis memuru, 1 nüfus müdürlüğü görevlisi ile 1 jandarma astsubay bulunmaktadır. Yapılan aramalarda çok sayıda silah ile bu silahlara ait mermiler ele geçirilmiştir." 

AKP YALAKASI ÇIKTILAR...

Sezginler Aşireti'nin lideri Sinan Sezgin 2015 yılında yaptığı açıklamalarda CHP'ye çok ağır suçlamalarda bulunurken Erdoğan ve AKP'ye övgüler dizmişti. Sinan Sezgin, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Sincan Mitingi için 'Dik dur eğilme...' diyerek pankart yaptırarak destek vermişti.

AKP'Lİ VEKİLDEN ÇETE LİDERİNE: KARDEŞİM...

AKP'li Ahmet Gündoğdu çete lideri Sinan Sezgin için; "Sinan kardeşimi ve aşiretinin üyelerini tebrik ediyorum, Türkiye'nin üzerinde oynana oyunları görmüşler ve bu parti meselesi değil, ülke meselesi diyorlar. Siyaset meselesi değil memleket meselesi diyorlar. Şantajla, çatıyla ülkenin altını oyanlara rağmen memleket borcu bilip davaya omuz verdiler. Canı gönülden hepsini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

CHP'YE SALDIRMIŞ AKP VE ERDOĞAN'A ÖVGÜLER DİZMİŞTİ

Sezginler Aşireti'nin lideri Sinan Sezgin 1 Kasım Seçimleri öncesi Ankara'da 10 bin nüfuslarının olduklarını söyleyerek AKP ile yakın ilişkiler içerisinde olmuştu. Sezgin 90 yıldır CHP'li ve solcu olduklarını iddia ederek, "CHP dinsiz bir partidir. CHP'nin içi ateistlerle dolu. Baştaki de dâhil olmak üzere hepsi dinsiz. Onlar eğer bir dine inanıyorsa onların dini imanı para. Başka hiçbir şeyleri yok" suçlamasında bulunmuştu. Sezgin, CHP için Alevi düşmanı diyerek AKP'ye ve ERdoğan'a "AK Parti'nin 13 yıldır yaptıklarını gördük. Ülkemiz sınıf atladı. Şu an Ortadoğu'nun seçkin lideri oldu Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey. Ülkemizi de dünyanın her yerinde tanıttı.

Ben ömrü hayatımda bu kadar gezen bir Cumhurbaşkanı görmedim. Kendisi bizzat, her yeri geziyor. İş adamlarıyla ticari anlaşmalar falan... Bir şeyleri şansa bırakmıyor. Olacakları olduruyor. Hastaneler, yollar...

Bırakın bunları. Daha düne kadar iğnemizi dışardan alırken bugün uçağımız, savaş gemimiz, helikopterimiz, füzelerimiz, teknolojik alanlardaki sıçramalarımız... Ve ayrıca bunların gelecekte yapacakları...

Bu üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, nükleer santraller... Bunların hepsi. Bir de şu an Cumhurbaşkanımızın Lozan anlaşmasından dolayı eli kolu bağlı bir yerde. Bağlı olduğu halde bunu yapan bir insan, eli kolu çözük olduğunda bu ülkeyi Avrupa'nın, dünyanın bir numarası yapar. Türkiye dünyanın süper gücü olacak. Tabi Allah'ın izniyle olacak bunlar. Bunları ben görüyor takip ediyorum." övgülerinde bulunmuştu.