Nimet Bazan: Avcılar bu umutlu yürüyüşün başlangıcı olsun

Nimet Bazan: Avcılar bu umutlu yürüyüşün başlangıcı olsun

Avcılar CHP Aday adayı Nimet Baylan Bazan ile Avcılar’da başlattığı büyük hareket ve getirdiği büyük soluk için bir araya geldik. Bazan’a onu bu seçimde iddialı bir hale getiren hayat hikâyesini sorduk.

YURT

Ailenize oldukça düşkünsünüz sizin çocukluğunuz ve aile ilişkileriniz nasıldı?

1988 yılında liseyi bitirdim. Babam her zaman kahramanımdı. Beni hem oğlu hem kızı gibi yetiştirdi. Biz 5 kardeşiz. Çalışamayan ve gözetimimiz altında hayatlarını sürdüren sorumluluğunu aldığımız kardeşlerimiz için de mücadele etmek, en küçük yaşlarımdan itibaren benim için onur veren bir durumdu.

Onurlu bir mücadele ile kazanamayacağınız hiçbir dava yoktur

Babam engelli çocuklarının nasıl bir hayatı olacağını düşünüyor bu konuda sıkıntılarını benimle paylaşıyordu. Ben hep babamın en büyük yardımcısı olmaya çalıştım. Çocuklarının dışarıda bir hayatı olmayacağını düşünüyordu. Ablalarımın gözünde dışarısı nasıl bir yer bu sebeple bunu hep düşündüm.

Bu sebeple mi engelli vatandaşlar için projeler uygulamak istiyorsunuz?

Evet, Avcıları bu sebeple engelsiz bir kent haline getireceğim. Onların hayatlarını kolaylaştıracak sokağa çıkmalarını sağlayacak projeleri hazırladım. Aslında hayatımın henüz başında birçok meslek dalında çalışmam daha farklı bakış açılarından bakmama da neden oldu. Sorumluluk almak bir an önce faydalı bir insan olabilmek için sorumluluk almaya çok erken yaşlarda başladım. Lise bitti. Önceleri doktor sonrasında avukat olmak istedim. İkisi de olmadı. Yılmadım. Kendimi geliştirmeye başladım. Önce stenograf oldum. Muhasebe, programcılık okudum. Hemen işe girmek istiyordum ve tezgâhtar oldum.

1989 SHP Gürpınar Belediyesi kurulduğunda mayıs ayında Belediyede işe başladım. Aldığım eğitim muhasebe programcılık, stenografi eğitimi idi ama kendimi fotokopi makinesi başında buldum.
Sonrasında defter mühürleyerek işime devam ettim. Yazı işleri ve tüm işlerin arkasından muhasebe müdürlüğüne yükseldim. 5 yıl içinde. 1994 seçimlerinde ANAP Gürpınar belediyesi seçimlerini kazandı. Hesap işleri müdürü olarak çalışmaya devam ettim. İş çıkışı fotoğraf makinası sattım. Saat sattım. Parfümeri açtım. Çok çalışmam gerekliydi. Engelli kardeşlerimi kurslara göndermem gerekliydi. Küçük kardeşimi dershaneye göndermeliydim. Böylece yıllar geçi. Eğitimime hiç ara vermedim. Anadolu Üniversitesi Muhasebe- Finans bölümünde okumaya başladım. Belediyede her zaman aktif görevler aldım. Gürpınar’ın Sesi dergisini çıkardım. Fotoğraflarını kendim çektim. Röportajlarını yaptım. Yazılarını yazdım. Sponsorluklarının görüşmelerini yaptım. Festivaller düzenledim komisyon başkanı olarak çalıştım. Belediye inşaatında çalıştım. Yardım kampanyaları düzenledim. Yazı işleri ve tüm işlerin arkasından muhasebe müdürlüğüne yükseldim 5 yıl içinde. 2009 yerel seçimlerinde Başakşehir ilçesine bağlanınca, kadrolarımızla Başakşehir Belediyesine dahil olduk. 9 yıl süren bu çalışmalar gelir takip projeleri ile ilçede fark yaratı. Hayatın bana bahşettiği her olanak dâhilinde mücadele ettim, yılmadım en iyisini yapmak için uğraş verdim.

Bu kadar işte çalıştıktan sonra yerel yönetimler konusunda özellikle hesap işlerinde uzmanlık kazanmaya başladınız değil mi?

1999 da Bahçeşehir Belediyesinde Hesap işleri Müdürü olarak çalışmaya başladım. O zaman yeni bir serüven başladı. Belediyede her şey yoktan var edilmeliydi. Kadrolar kurulmaya başladı. Bende yerimi aldım. 10 yıl çalıştık. Çok başarılı çalışmalar yaptık. Belediyede kalite yönetimi sistemi kurduk. Gerçekleşme oranı %100 olan Başarılı bütçeler hazırladık. Bütçelerde model belediyecilik örnekleri sergiledik. Ben de yerel yönetimlerin her bir biriminde çalışmanın getirdiği özgüvenle uzmanlaştığım işte başarılı olmak için her şeyimi verdim.

Belediyeler özellikle Fen işleri ve Park bahçeler Müdürlükleri ile tanınırlar. Fakat belediyeyi istikrarlı yapan Belediye başkanını başarılı kılan mali yapısıdır. Buna katılıyor musunuz?

Şüphesiz ki yerel yönetimlerin finansal istikrarı ülke ekonomisini de son derece etkilemektedir. Dünyanın en önemli Kredi finans kuruluşları yıllardır bu konuyu gündeme getirerek raporlar
hazırlamışlardır. Finansal sürdürebilirlik yıllar boyu rutin işlerimizi, layıkıyla yapabilmemizi, çalışanlarımızın ve ilçemizdeki insanlarımızın huzurla yaşaması sağlamak demektir. Belediye başkanları kısa vadede çok başarılı da görünebilir. Fakat önemli olan uzun vadede yapılacak yatırımların hesabını bugünden yapmak sürdürülebilir tedbirli, hesap verilebilir, açık seçik anlaşılır bir bütçe oluşturabilmektir. Ben Avcılar’da bütçemi hem gelir artıcı çalışmalar hem alternatif gelir kaynakları hem finansmanın etkin yönetimi hem de gider politikaları ile yapacağım.

Avcılar aynı zamanda bir üniversite kenti sizde Gelişim Üniversitesinde eğitim görevlisisiniz. Sizinle Avcılar’da eğitimde büyük bir iş birliği yapılabilir mi?

Başakşehir döneminde bütün bu işlerin yanı sıra, Yüksek lisansımı tamamladım ve kamuda özel sektör iş birliği uygulamaları üzerine uzmanlaştım. Tezimin tüm yönleri ile uygulanması aşamasında 4 başarılı projede görev aldım. Gelişim üniversitesinde öğretim görevlisi olarak Avcılar ilçesinde dersler vermeye başladım. Bu süreçten şu sebeple bahsediyorum. Bahsettiğiniz gibi Avcılar aynı zamanda bir üniversite şehri, aynı bir turizm kenti, tarih kenti olduğu gibi… Bu kent aynı zamanda büyük bir kampüs sayılır. Hem çalışan hem sürekli okuyup kendini geliştiren birisi olarak bizim bu gençlere sahip çıkmamız ve ülkemiz için faydalı bireyler haline en kısa yoldan gelebilmeleri için çalışmalar yapmamız gerekli. Bu şehri bir sanat şehrine, festival kentine dönüştürmek için bu genç beyinlere ihtiyacımız var. Üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz ile sürekli görüşüyorum. Uzun toplantılar yapıyorum ki geleceğimiz umutla dolsun. Avcılar bu umutlu yürüyüşün başlangıcı olsun. Ben ne yapacaksam halkım için, halkımla birlikte yapacağım. Avcılar halkına bu şekilde hizmet etmeye söz veriyorum.

Bugün Avcılar Belediyesi için CHP aday adayısınız bugünkü sloganınız nedir?

Hayatımın sloganı hep aynı: “Asla yılma, hep çalış, hep kazan" Tüm bu bilgimi birikimimi becerilerimi uygulayabileceğim bir görev alanı Belediye başkanlığı. Çalışmaktan yılmadım ve hep insan kazandım hep insanlar için kazandım. Bu güvenle, Avcılar Belediyesine aday oldum.