CHP’de taktik,tabanda ittifak!

CHP’de taktik,tabanda ittifak!

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, her yerde kendi adaylarını çıkaracaklarını tabanda ittifakı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin tüm belediyelerde kendi adaylarını çıkaracağını belirterek, “Hiçbir partiyle resmi bir görüşmemiz yok. Biz tabanda ittifakı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Torun, CHP’nin başka bir partinin adayını desteklemesinin söz konusu olmayacağını belirtirken, CHP’nin adayının “ortak aday” olarak benimsenmesinden ise “memnuniyet” duyacaklarını kaydetti.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin yerel seçimlerde İYİ Parti, Saadet Partisi ya da HDP ile işbirliği yaparak bazı belediyelerde “ortak aday” gösterebileceği iddialarına yanıt verdi. Torun, “Bizim geçmişte söylediğimizin aksine gelişen bir durum yok. Seçimlerde işbirliği yapmak için hiçbir partiyle resmi bir görüşmemiz yok” ifadesini kullandı. Partilerin il ve ilçe başkanlıkları arasında görüşmeler yaşanmasının “normal” olduğunu anlatan Torun, “Tabii tabanda örgütler bazında diyaloglar yaşanıyordur. Onlara da kapalı değiliz. Biz hep söylediğimiz gibi kendi adaylarımızla tabanda ittifakı sağlamaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Herkesi kucaklayacak’

Torun, “CHP’nin bazı belediyelerde, diğer partilerin adaylarını desteklemesi gündeminizde mi?” sorusuna, “Hayır. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz her yerde kendi adaylarımızı çıkaracağız” dedi. Torun, CHP’nin belediye başkan adayının diğer partiler tarafından bir “ortak aday” olarak benimsenme ihtimali konusunda ise, “Tabii ki bunda hiçbir beis yok. Memnuniyet duyarız. Çünkü biz herkesi kucaklayacak adaylarla seçime gireceğiz. Ve bu şekilde seçimlerin kazananı olacağız” ifadelerini kullandı.

‘ORTAK ADAY’ İÇİN MESAİ

CHP yönetimi, kendi adaylarının “ortak aday” olarak benimsenmesi konusunda arka kapı diplomasisine devam ediyor. Bu çerçevede, özellikle İstanbul ve Ankara için resmi olmadığı belirtilen temaslar sürdürülüyor. Adana, Manisa, Mersin, Antalya, Balıkesir, Uşak ve Denizli gibi iller için de aynı formül değerlendiriliyor. CHP, bu illerdeki adaylarını belirlerken diğer parti tabanlarında “sıcak” karşılanabilecek isimler üzerinde yoğunlaşıyor, farklı parti seçmenleri üzerinde de kamuoyu araştırmaları yaptırıyor. Belirlenen adaylar için diğer partilerle de temas kurularak nabız yoklanıyor. Aday ismi üzerinde uzlaşma sağlanması ve belediye yönetimlerinde hangi partiden hangi isimlerin yer alacağında anlaşılması ile CHP’nin adayının ortak aday olarak destekleneceği ortamın yaratılması amaçlanıyor.

‘Güçsüz aday’

Kulislerde, CHP’nin diğer partilere olası desteğini ise çok az oy aldığı bazı belediyelerde “güçsüz” olarak değerlendirilebilecek adaylar çıkararak verebileceği iddia ediliyor.

Şevket Yaman / Milliyet