CHP lideri Kılıçdaroğlu: 25 Haziran'da güzel bir Türkiye'ye uyanmak zorundayız

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 25 Haziran'da güzel bir Türkiye'ye uyanmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı’nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

Öncelikle şunu ifade edeyim. Yörük Türkmenlerle birlikte olma onurunu bana kazandıran belediye başkanıma ve sizlere yürekten teşekkür ediyorum.

Önce muhtarlarla ilgili bölümü söyleyeyim. 
Salı günü grup toplantısını Türkiye'deki muhtarlara ayıracağım. Size pek çok şey söylendi. Ben hiçkimsenin duymadığı, hiçbir siyasi liderin dile getirmediği muhtarlarla ilgili düşüncelerimi salı günü bütün Türkiye'ye ilan edeceğim. Bütün muhtarlar salı günü beni dikkatle dinlesinler. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman?

Benim kökenimde de benim inancımda da yörük kültürü ve gelenekleri vardır. Yörük kültüründe ‘kocakadın’ ne demek gayet iyi bilirim. Bu çadırlarda hayat var, yeni doğan çocuklar var. Bu çadırlarda acılar da var zaman zaman. Bu çadırlar Dadaloğlu’nun Köroğlu’nun mekanlarıdır. Bu çadılar kuvayi milliyenin çadırlarıdır. Bu çadırlar kadim Anadolu kültürünün eseridir.

Bu çadırlar güzel Türkçe’mizi asırlar boyu yaşatan çadırlardır. Osmanlı’nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Bu çadırlarda bayrağımız dalgalanır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu çadırlarda hak hukuk ve adalet var. Adaleti ben bu çadırlarda öğrendim. Ben adalet için 450 kilometre yürüdüm. Adaleti ben insanlardan öğrendim. Adaleti ben sevgili Peygamberimizden öğrendim. Adalet bizim vazgeçilmezimizdir. 

Biz adalet için uğraşırken, acaba gerçekten de 2018'in Türkiye'sinde ne oluyor? Şu soruyu Yörük Türkmen kardeşlerimizin sorması lazım: 15 yıldır Türkiye'yi nereye götürdüler? Neden bu ülke bu hale geldi?

İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız kooperatif kurdu. Geldiler incelediler. Belediye başkanımız kooperatifi kurduracak. Gelecekler çiftçi de kazanacak hepimiz kazanacak. Bu işin üzüleni kim? Eti dışarıdan getirenler.

16 yılda yurt dışındaki bir avuç tefeciye ödenen para 150 milyar dolar. Yalansa çık de, bana sık sık ey Kılıçdaroğlu diyorsun ya çık söyle, yalan de. Faiz ne dönem vardı?”