Muharrem İnce: Erdoğan'da para çok, hazinenin anahtarı onda

Muharrem İnce: Erdoğan'da para çok, hazinenin anahtarı onda

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Muğla'da miting programı çerçevesinde yaptığı konuşmada yurttaşların yatırdıkları paralara teşekkür etti ve Erdoğan'ın sözlerine yanıt vererek, '' Sana ne bakayım Erdoğan? Buraya Kayseri’den geliyorum. Hani para yatırıyorsunuz ya yatırdığınız o paraları işte buralara harcıyoruz yatırıyoruz. Uçak kiralıyoruz. Benim rakibimde para çok hazinenin anahtarı onda. Örtülü ödenek, devletin uçakları çok…'' dedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kayseri'de yurttaşlara seslendi. Ardından Muğla'ya geçen İnce Açık Oto Pazarı'nda yurttaşlara hitap etti.  

İşte İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Merhaba Muğla merhaba güzel insanlar. Bugün kampanyanın 38. günü. 86. mitingi. Açıklıyorum şuana kadar 86 miting içerisinde Muğla 1 numara oldu.  Güvenmeyin, daha büyük İstanbul mitingi var. Ama o sizi geçerse kızmazsınız değil mi? 

Benim rakibimde para çok. Ama sizlerin yatırdığı paralarla bende yetişmeye çalışıyorum. Helal ediyor musunuz? (Ediyoruz sesleri)

Erdoğan bugün Eskişehir'e gitmiş kurduğu cümleler şu, 'Ben istihbarata sordum, Diyarbakır mitingine gidenler HDP'li demiş. Şimdi 1 Erdoğan bu devletin istihbaratı ne zamandan beri miting alanlarını kontrol ediyor? Sen bu milletin devletin istihbaratına görev verde bomba patlatanları yakalasın. 2 - Sen kim istihbarat kim? Sen darbeyi eniştenden öğrenensin. 3 Sen o MİT'in başındaki adamı değiştir. Açıklıyorum Diyarbakır' mitinginde AKP'li kardeşlerim vardı sana yalan söylemişler. 16 senede devleti böyle mi yönetiyorsunuz?  

Diyorum ki ayrımcılık yok. AKP'li kardeşim ülkücü kardeşim HDP'li kardeş,m. 81 milyonu kucaklamaya çalışıyorum. Ben barış diyorum huzur diyorum. Bir de benimle kavga eden bir adam var. 

“GÖCEK TÜNELİ’NDEN PARA ALINMAYACAK”

Muğla bir ay içinde yemin ederim. O Göcek Tüneli’nden para alınmayacak. Öyle parayla tünel yok. Burada üniversite öğrencilerinin yurtlarda çok zahmet çektiklerini biliyorum. Size söz veriyorum iki yıl içinde hiçbir öğrenciyi tarikat yurtlarına esir etmeyeceğim. Rahmetli Özal burada gecekondu gibi ufak bir yazlık yapmıştı kıyameti koparmıştı Türkiye.  Geldi Recep Bey burayı yıktı 300 odalı yazlık yaptı. 50 bin ağaç kesti birde duvar ördü duvar. O koltuğa oturduğum da önce o duvarı hemen kaldıracağız. O 50 bin ağacı hemen ekeceğiz. Sarayı da engellilere vereceğim.

Burada üniversite öğrencilerinin çok zahmet çektiklerini biliyorum. Bakın anneler babalar öğrenciler size söz veriyorum. 2 yıl içerisinde hiçbir öğrenciyi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. 

Erdoğan 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Önüne duvar çekmişler. 24 Haziran'dan sonra o duvarı yıkacağız. 50 bin ağaç dikeceğiz. O sarayıda engellilere vereceğim. Erdoğan bugünden itibaren yalan söylemezse kışın 1 hafta o sarayda tatil yapmasına izin verebilirim. 

TÜİK büyüme verilerini açıklamış yüzde 7. Faizler dolar yukarı çıkıyor. Erdoğan kiminle kavga ettiyse o yükseldi. İnce'yle kavga ediyor İnce yükseliyor.

Dün şöyle demiş bana bak Muharrem demiş, sana hazine bakıyor örtülü ödenek bakıyor, devlet bakıyor. Sana ne bakayım Erdoğan? Buraya Kayseri’den geliyorum. Hani para yatırıyorsunuz ya o paraları işte buralara harcıyoruz yatırıyoruz. Uçak kiralıyoruz. Benim rakibimde para çok hazinenin anahtarı onda. Örtülü ödenek, devletin uçakları çok… Ama biz sizin yatırdığınız paralarla yoksa Kayseri’den Muğla’ya nasıl yetişeyim. Tarifeli uçakla olmaz. Helal ediyor musunuz? (Helal olsun) Yalnız yarı yolda benzin bitmesin biraz daha ateşleyin

  Madem ekonomistsin madem ustasın bir akşam gel TV'de karşıma. Hadi gel . Başka hiçbir şey konuşmayacağım. Beygirden düşmeni anlatmayacağım. Yalanlarını diplomalarını anlatmayaağım. Sadece ekonomi konuşacağız. Cesaretin varsa çık karşıma.  

Gençlerin yüzde 25'i işsiz. Mutfaktaki enflasyon yüzde 30. Türkiye bir duvara çarpmak üzere. 10 yıl sonra robotlar sizin elektronik çocuklarınız olacak. Bambaşka bir dünya olacak. 2020'de bu telefonların hiçbirini kullanmayacaksınız. Bambaşka bir dünya geliyor. Sürücüsüz araçlar olacak.  Onun için Türkiye'ye bir fizikçi lazım.

Park yapacağım stat yapacağım. Kıraathane yapacağım diyor. Çaylar gelsin kekler gitsin, bedava diyor. Bu projeyi çalma diyor. Her mahallede kıraathane dolu zaten. O kıraathaneleri bile yandaşa satar. Ustayım diyor ama kek ustası. Öğleyin gittin kıraathaneye iş yok güç yok. Yani diyor ki, öğretmenler, gıda mühendisleri öğrenciler atanamayacak, gidin kıraathaneye orada yiyin. Kek isteyenler Erdoğan'a iş aş isteyen İnce'ye oy versin. Bu Erdoğan'ın oy için yapmayacağı şey yok. Aklı sıra beni bir yerlere itmeye çalışıyor. Bak Erdoğan aslım belli neslim besli.  

Aday olduğumda dedim ki siyasette tansiyonu düşüreyim. Ortam gergin. Erdoğan'ı Akşener'i Karamollaoğlu'nu Demirtaş'ı ziyaret ettim. Dört adayın hesabına 500'er lira para yatırdım ortamı yumuşatmak amacıyla. Bu olaydan sonra Hakkari'ye gittim. Meydan dolu ellerinde Türk bayrakları. Dört adayı ziyaret ettiğimi sizlere selamları olduğunu söyedim yurttaşlara. Demirtaş kısmını kesmiş, Karadeniz'de bu videoyu oynatıyor. Ya bu memleket için seni bile ziyaret ettim, sana bile katlandım ben.   Bu yapıdaki insan Türkiye'yi kucaklayamaz, Türkiye'yi barıştıramaz. 

Erdoğan'dan farkım şu o beyaz Türk ben bu ülkenin zencisiyim. O saraylı ben milletin evladıyım. O kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çay içiyor, ben sizin gibi siyah çay içiyorum 

Samsun'da gençlerin verdiği bisiklete bindim. Gençleri kırmadım. Zeybek oynadım. Fotoğraflarımı camiye montajlamışlar.  Montaj düblaj işlerini FETÖ yapıyordu. Meğer bunlar onlardan öğrenmiş. 

Zeytin yağını unutamayız. İtalya dökme olarak alıyor, gidip şişeliyor 1 liraya aldığı ürünü 20 liraya geri satıyor. Tütün dünyanın en zor işlerinden biridir. Adıyaman'da bir köylü dedi ki bize tütünü yasakladılar. Tütün ekeni hapse atıyorlar. Dedim ki, cumhurbaşkanı olduğumda bu işi 15 günde çözeceğim. Erdoğan Adıyaman'da tütün zararlı diyor, e hepimiz biliyoruz bunu. Peki Adıyamanlı'ya Muğlalı'ya tütünü yasaklıyorsun. Türk tütününde zehir varda, Amerikan tütününde vitamin mi var? Sen Türkiye'yi Moskova'dan Brüksel'den Washington'dan yürütüyorsun ama ben Ankara'dan yöneteceğim. 

Milletvekili sayısını düşüreceğim. 600 milletvekili sayısı çok fazla.