İYİ Parti'den döviz ve altın çağrısına sert tepki: ''Önce Saray ahalisi...'

İYİ Parti'den döviz ve altın çağrısına sert tepki: ''Önce Saray ahalisi...'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, vatandaşa "döviz ve altınları bozdurun" çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstererek, ''Siz karagün için sakladığınız doları/altını bozdurun. Ben 300 odalı yazlık sarayımı yaptırmaya devam edeceğim. Olmaz öyle" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, vatandaşa "döviz ve altınları bozdurun" çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.Tanıtım sırasında vatandaşlara da seslenen Erdoğan, "Gelin yastık altından dövizlerinizi, dolarlarınızı, altınlarınızı çıkartın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Siz karagün için sakladığınız dolari/altını bozdurun. Ben 300 odalı yazlık sarayımı yaptırmaya devam edeceğim. Olmaz öyle" dedi.

Paylaşımında Cumhurbaşkanlığı için Okluk Koyu'nda yapımı devam eden yazlık sarayın fotoğrafına da yer veren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik savaş veriyoruz.Siz karagün için sakladığınız dolari/altını bozdurun. Ben 300 odalı yazlık sarayımı yaptırmaya devam edeceğim. Olmaz öyle. Ekonomik savaş veren ülkelerde tasarruf yönetimden başlar. Önce Saray ahalisi tasarrufa başlasın sonra halk başlar"

Özdağ, Erdoğan'ın Kanal İstanbul çıkışını da eleştirdi. Eylem planında projeye değinen Cumhurbaşkanı, "Biz Kanal İstanbul projesini olmazsa olmaz olarak görüyoruz ve yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Projenin gereksiz olduğunu savunan Özdağ, "Erdoğan "Bir Süveyş/Panama kanalı olacak da neden Kanal İstanbul olmayacak" demiş. Cevap basit değil mi. Çünkü onların İstanbul boğazı gibi doğal boğazları olmadığı için yapay boğazlar açtılar. Yoksa adamlar deli değil. Onlar ihtiyaçtan yaptılar AKP niye yapıyor" diyerek hükümete yüklendi.