Muharrem İnce, Erdoğan'ı bu sefer de AKİT'in, Sabah'ın manşetleri ile sıkıştırdı

Muharrem İnce, Erdoğan'ı bu sefer de AKİT'in, Sabah'ın manşetleri ile sıkıştırdı

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kırıkkale'de vatandaşlara seslendi. İnce'nin konuşmasına başlamadan önce AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birbiri ile çelişen konuşmalarını vatandaşlara izletti.

Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği görüntüleri Erdoğan'ın mitinglerde izletmesine tepki gösteren İnce, "Ben söylediğim sözün arkasındayım. Sen, senin genel başkanın senin için ne demiş ona bak. Ben, genel başkanım için "siyonist" demedim" ifadelerini kullandı. İnce daha sonra eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın Erdoğan hakkında söyledikleri ile Bahçeli ile Erdoğan'ın yaşadığı tartışmaları sinevizyondan vatandaşlara izlettirdi. 

İnce konuşmasına şöyle sürdürdü:

Biz kışları yaza çevireceğiz. Biz cumhurbaşkanı olduğumuzda ayrımcılığı sona erdireceğiz. Tek adam değil ortak aklı kullanacağız. Döviz düşecek, faizler inecek.  Millet oy verir diploma vermez. 2016'da ey Marmara Üniversitesi Rektörü "Çıkar şu diplomayı" dedi. 2 yıl geçti çıkmadı ortaya. 

Bir daha Erdoğan'ı seçerseniz dolar 10 lira olacak. 

"ARKADAŞINA NİYE DAVA AÇMADIN"

"Fethullah Gülen'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin" dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi" Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmıç Bana 100 bin liralık dava açmış. 'Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce 'ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtınmı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler."

İnce, AKP ile cemaat ilişkilerinin iyi olduğu zamanlarda iktidar yanlısı basının attığı manşetleri tek tek göstererek şunları söyledi:

Yandaş basının manşetlerine bak. Belki utanırlar."Bana bak Putin bizim FETÖ'nün okullarını kapatma" demiş. Gazetenin manşetlerine bak. "Putin'e okul resti çekti" demiş. "Gülen'i Ak Parti kurtardı", "Erdoğan: Ergenekon'un savcısıyım", "Erdoğan: Cemaat ne istedi de geri çevirdim".

Erdoğan Marmaris'e denizin kenarına 300 odalı saray yapıyor.

CHP milletvekilleri FETÖ okullarının, dershanelerinin araştırılması için önerge verdi. Manşet atmışlar, "CHP'den Gülen'i bitirin önergesi". "Amerika ile istiyoruz ama vermiyor" diyor. Manşet, "Hiç olmadığımız kadar yakınız". Yani Trump ile el sıkışmışlar. Madem o kadar yakınsınız, iste versinler.

GÜLEN’İ USULÜNE UYGUN İSTEMEDİLER

“Fethullah Gülen’i istediler ama usulüne uygun istemediler. Amerika vermek istemiyor, Erdoğan almak istemiyor. Bekir Bozdağ açıklama yaptı, “Gelsin incelesin” diye.

Ben Bekir Bozdağ’ın memuru değilim, haddini bil bir kere. Avukat arkadaşlarımızın olduğu vekiller gider, inceler.

6 gün oldu yazı yazdık evrakları açın inceleyelim diye, ses seda yok.

Sayın Merkel, ‘Erdoğan seçimden sonra gelsin’ diyor. Sayın Merkel önce ben 81 milyonda birliği sağlayacağım. Sonra size gelecek. Senin haddine mi düşmüş. Türkiye’de seçimin sonucunu beklemeden açıklama yapıyorsun.

Ne ortaklığınız var da öne çıkarmaya çalışıyorsun.

Almanya’nın uşağı mıyız biz, biz bağımsız Türkiye Cumhuriyetiyiz. Türkiye’de seçim var. Türkiye’nin iç işidir bu, Almanya’nın haddine mi düşmüş.”