CHP Genel Merkezi’nde Seferihisar krizi

CHP Genel Merkezi’nde Seferihisar krizi

Geçtiğimiz haftalarda CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin’in ve ardı ardına gelen yönetim kurulu üyelerinin istifalarıyla ilçe yönetimi düşmüş; haftalar geçmesine rağmen yerine atama yapılamamıştı.

İddiaya göre ilçe başkanlığı için Yetişkin’in önerdiği ismin 2009’da Hamit Nişancı’nın listesinden meclis üyesi olduğu ve 2014 yerel seçimlerinde de Ak Parti adayını desteklediği için il yönetimi tarafından kabul görmedi. Yetişkin’in önerdiği yönetim kurulundaki 4 ismin belediye çalışanı, kalanların da belediye çalışanlarının birinci dereceden akrabası olduğu ortaya çıkınca il yönetimi listeyi veto etti.

SÜRPRİZ LİSTE

Bunun üzerine istifa eden parti yönetimi ve meclis üyelerinin bir kısmı ortak mutabakatla liste hazırlayarak, partinin sembol isimlerinden Diş Hekimi Koray Acaroğlu’nu göreve davet etti. Acaroğlu’nun da onayladığı liste il başkanlığına sunuldu. Belediyeden bağımsız, genç ve kadın ağırlıklı liste il başkanlığı tarafından onaylanarak MYK’ya sunulduğu gün İsmail Yetişkin Ankara’ya giderek alternatif bir liste sundu. Acaroğlu’na şiddetle karşı çıkan Yetişkin onaydaki listeyi MYK’dan döndürmek için Tuncay Özkan, Ednan Arslan, Murat Bakan başta olmak üzere parti yönetimi ve milletvekillerinden destek istedi.

İL YÖNETİMİNİ ŞİKAYET ETTİ

İddiaya göre genel merkeze il yönetimini şikayet eden Yetişkin, İl Başkanının Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket ettiğini ifade etti. Başkan Tunç Soyer’in de Acaroğlu’nun listesine karşı olduğunu iddia etti.

TUNCAY ÖZKAN DEVREDE

Tuncay Özkan’ın MYK toplantısında liste ile ilgili olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “İl Başkanı Deniz Yücel Aziz Kocaoğlu’na yakın. Onun söylediklerine inanmayın” dediği öne sürüldü.

Kaynak: seferihisar.com