Elazığ'da saldırıya uğrayan 16 Suriyeli, sınır dışı edilecek

Elazığ'da saldırıya uğrayan 16 Suriyeli, sınır dışı edilecek

Elazığ'da, önceki gün esnafın saldırısına uğrayan 16 Suriyeli sınır dışı edilmek üzere Kilis'teki kampa gönderildi. Kavga sırasında mahalleli Suriyelilerin iş yerlerine saldırmıştı

5 Ağustos Çarşamba günü, Sanayi Mahallesi'nde,  Suriyeli grup ile mahalle esnafı arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüştü. Sanayi Mahallesi sakinleri, Suriyelilere ait birçok işyerini tahrip edip en  Suriyelileri darp etti. Kavga, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sona erdi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kavgaya karışan 16 Suriyelinin sınır dışı edilmek üzere Kilis'teki kampa gönderildiği duyuruldu. Açıklamada, "Elazığ Valiliğimiz koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, 05 Ağustos 2018 tarihinde ilimiz Sanayi Mahallesinde Suriye uyruklu şahıslarla aynı mahallede faaliyet yürüten esnaflar arasında meydana gelen, kasten yaralama olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; söz konusu olay ile ilgili Suriye uyruklu şahıslar ve aileleri olmak üzere toplam 16 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri nezaretinde sınır dışı edilmek üzere Kilis Suriyeli Kampına gönderilmiştir" denildi. 

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: GİTMELERİ İÇİN 3 GÜN VERDİK

AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Suriyelilere mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyerek, "Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek" dedi.

Elazığ'da önceki gece Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar nedeniyle başlayan gerilim dün gece de devam etti. Akşam saatlerinde AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, saldırıların yaşandığı Sanayi mahallesinde yeniden toplanan  gruba seslendi.

Suriyelilere dükkanlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyen Yanılmaz, "Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Önceki gün Elazığ Sanayi mahallesinde bir grupla Suriyeliler arasında gerginlik yaşanmıştı. Dün ve önceki gece yaşanan saldırılarda Suriyelilere ait iş yerleri taşlanmış, mülteciler mahalleden çıkarılmak istenmişti.