CHP'li gençler 'Üç Fidan'ı andı

CHP'li gençler 'Üç Fidan'ı andı

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nın düzenlediği Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anma programına Bahçelievler Gençlik Kolları ve Halk-Lis Bahçelievler üyesi gençler damga vurdu

İstanbul Gençlik Kolları'nın düzenlediği 'Üç Fidan'ı anma etkinliği Gümüşsuyu İnönü Caddesi’nde saat 16.00’da başladı.

CHP Bahçelievler Gençlik Kolları ve Bahçelievler Halk-Lis üyelerinin geniş katılım sağladığı anma töreninde İstanbul'daki 39 ilçeden gençler yer aldı.

Yürüyüşte marşlar söylendi ve sık sık “Devrim şehitleri ölümsüzdür, Kahrolsun ABD emperyalizmi, Atatürk'ten Deniz'e tam bağımsız Türkiye, Hak Hukuk Adalet'' sloganları atıldı.

Dolmabahçe'ye yürüyen CHP'li gençler, 6'ncı Filo´nun protesto edildiği noktada denize karanfil attı.

 “TÜRKÜ, KÜRDÜ, LAZI…”

Yürüyüş sonunda, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. Grup adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Atatürk´ün ve Denizlerin emaneti demokrasimizi, Türkiye´mizi gerçekten bağımsız kılabilmek için buradan, 6’ncı filoya secde edenlere karşı 24 Haziran´da bir galibiyet almamız gerekiyor. 24 Haziran´da Türkü, Kürdü, Lazı, bu ülkede yaşayan herkesle birlikte, Türkiye´yi karanlığa gömmek isteyenlere karşı galibiyet almak zorundayız. Onların bize miras bıraktığı emanete sahip çıkmak zorundayız. Onları anmak için onları anlamak zorundayız. Biz kanlı pazarları yapanların yönettiği Türkiye´deyiz. Terörü seçim propagandası olarak kullandılar. Demokrasiyi tekrardan kurmak boynumuzun borcudur. Onun için Denizlerin üniversitelerine de sahip çıkmak zorundayız” dedi.