CHP'ye dair tehditkar bir yazı!

CHP’ye dair tehditkar bir yazı!

Bu yazı çok açık. İma falan yok. Dümdüz... Tehdit de içeriyor...

Şimdi... Herkesin malumu, AKP iktidara mahkum. Hırsızlar, katiller yargılanmamak için iktidara yapışıyor. AKP ile her kim koalisyon kurarsa, ‘koalisyon ortağı’ değil, ‘suç ortağı’ olacaktır. Bu çok açık.

Emperyalistler ve büyük sermaye ehlileşmiş bir AKP ile ona suç ortaklığı edecek partinin koalisyonu altında emekçi düşmanı ekonomi-politik devam etsin istiyor. Oluşacak koalisyon hangi biçimler altında açığa çıkarsa çıksın, programı bellidir. Program, sermayenin ve emperyalizmin yağma programıdır. Bu programı ancak hırsızlar, katiller, alçaklar yürütebilir...

***

CHP hızla AKP ile koalisyona sürükleniyor. Deniz Baykal’ın cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden unsurla olan görüşmesi işaret fişeğiydi. Biz ahmak değiliz. Orada bir iş bağladılar.
Deniz Baykal, kendisine ve cümle aleme mavi donunu gösteren merkezle münasebet geliştirmeyi içine sindirmiş olabilir. Onun bu yaştaki siyasi ihtirasını takdir eden de vardır belki, kim bilir.

Fakat Deniz Baykal’ın son süreçte üzerine giydiği kostüm pis kokmaktadır.

CHP onun kılavuzluğunda AKP ile suç ortaklığına soyunursa, CHP’nin başındaki kimseler TOMA’ların şoför koltuğuna oturup halka su sıkmayı da göze almalıdır. Zira bu halk bu memleketi onlara dar edecektir.

***

AKP’nin örgütlediği cehaleti ve hırsız takımını bir kenara bırakırsak, halkın seçimlerde verdiği mesaj çok açıktır: AKP’yi yalnız bırakın ve tüm suçluları yargılayın! Görülmemiş hesap kalmasın!

Ne var ki, bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. AKP-MHP koalisyonunu üzerimize sopa gibi sallayarak, AKP-CHP koalisyonuyla idare edecek kıvama gelmemizi istiyorlar. Bütün ideolojik merkezleri bu korkuyu besliyor.

Patron kuruluşları, medyadaki ağızları, “Görülmemiş hesapları kurcalamayın, uzlaşın” mesajı veriyor. Koalisyon kurulmadan evvel Suriye’ye savaş açılabileceğini ima ediyorlar. Siyasi şantaj gırla gidiyor...

Bir kere, AKP’yle koalisyon MHP’yi de bitirir. Suç ortaklığı öyle kolay iş değildir. MHP bu işi kolay kolay göze alamaz.

İkincisi, “Bu süreçte baskı artacak, iç savaş dinamikleri gelişecek, ülkeyi savaş cehennemine sokacaklar” gibi endişeleri olanlar varsa hiç endişe etmesinler, ülke halihazırda zaten berbat bir durumdadır. IŞİD artık Türkiye’dedir, milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’dadır.

Bu katil sürüsüyle uzun ve zorlu bir mücadeleye herkes hazır olmalıdır. AKP’nin yarattığı toplumsal tahribat hiç de kolay düzelmeyecektir.

***

Uzun lafın kısası, CHP bize hiç hikaye anlatmasın.

Şantajların karşısına dikilmeye, hırsızları ve katilleri yerle bir etmeye gücünüz yetmiyorsa; önceki dönemin tasfiye edilmiş koalisyon ortağı olan ‘Pensilvanya Çetesi’ni devlet örgütlenmesine bir daha asla bulaştırmadan, yeni bir kurucu irade geliştiremiyorsanız, bari efendi gibi muhalefette kalın, mücadele edin.

Önünüzde imkan var. Verin kanun tekliflerini Meclis’e, asgari ücretten vergi kaldırılsın. Yolsuzlukları soruşturacak komisyon kurun. KaçAk Saray’ı boşaltın...

Bu yöndeki kanun tekliflerini ve girişimleri kim destekleyecek, kim köstekleyecek, hep beraber görelim...

Bu adımları atmayıp AKP’yle koalisyon flörtüne devam ederseniz, dahası koalisyon kurarsanız, yani boynu kesilmiş tavuk gibi şuursuzca sağa sola koşturursanız, nihayetinde her bir tüyünüz ayrı tele takılır.

Mahvolursunuz!

Önceki ve Sonraki Yazılar