Doğum günü mektupları

Elif Tuna yazıyor:

 “İyi ki doğdun Şems! Senin ışığınla bizler de defalarca doğduk, aydınlandık. Bu ışığı göremeyen körlere acıyorum.”

“Ey Şems! Türk milleti seni hakkıyla, layıkıyla bilemedi; bilseydi bu durumlara düşmezdi. Her şeye rağmen sabırla üretmeye devam ettiğin için sana çok minnettarız. İyi ki doğdun, iyi ki varsın! Allah sana uzun ömürler versin de biz aydınlanmaya devam edelim.”

“Hayat, din, inanç perspektiflerimi sana borçluyum. Daha nice yıllar aramızda olman dileğiy-le doğum gününü tüm yüreğimle kutluyorum.”

Zerrin Mercan yazıyor:

“Doğum gününüz kutlu olsun! Allah size uzun uzun ömürler versin! Benim ömrümden alsın size versin! Mutlu, huzurlu, sağlıklı, gönlünüzce güzel bir yıl diliyorum. Allah'ım sizi Türk toplumunun başından eksik etmesin!”

Canan Şimşek yazıyor:

“Sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllar diliyorum. Bu dünyaya gelmenize neden olan anne ve babanızın mekânı cennet olsun! Allah sizi başımızdan eksik etmesin! Bilene en büyük nimet sizsiniz. Doğum gününüzü katlamak ve tekrar şükranlarımı bildirmek istedim.”

 Özden Yılmaz yazıyor:

 “O kadar zor ki size hitap ederek yazmak!”

 “Yeni yaşınız size mutluluk, sağlık getirsin! İyi ki doğmuşsunuz, iyi ki sizi tanımışız. Sizin fikirlerinize o kadar inanıyorum ki, her konuşmanızda yüreğime dokunuyorsunuz!”

“Anadolu'da bir yerlerde hayatta kalmaya çalışan bir anne, bir savaşçıyım. Savaşıyorum, çünkü etraf şeytanın çocuklarıyla dolu, zalimlerle dolu. Sizin kitaplarınızı, karşımdaymış-sınız gibi okuyorum.”

Şadan Ersoy yazıyor:

“Cumhuriyetimiz döneminde Türk toplumunun bu gününe kadar bu kapsamda görmediği aydınlık yolun; sayıları yetmişe varan ışık kaynağı kitapların yaratıcı gücü, saygıdeğer Hocam! Diğer okurlarınız gibi ben de varlığınızın devamı için duacıyım.”

 “Doğum gününüzde hayat basamaklarında bir sonrakine yükselişinizi, bu gününüze kadar edinmiş olduğunuz kültürel ve bilimsel değerdeki yüce kazanımlarınızla; dünya, toplum  ve insan gerçeklerini bir basamak daha yüksekten algılama ve yaşama olgusu olarak görüyorum.  Zatı  üstadânelerini sağlık ve mutluluk dileği ile kutluyorum.”

Önceki ve Sonraki Yazılar