Başbakan Yıldırım Erdoğan'ın adaylığını bu sözlerle açıkladı

Başbakan Yıldırım Erdoğan'ın adaylığını bu sözlerle açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım AKP grubu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday gösterdiklerini açıkladı. Yıldırım, "Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi. Bizim adayımız milletin adayıdır. Bizim adayımız milletin adamıdır. AKP olarak kapalı grup toplantısında ittifak ile aldığımız kararla Türkiye sevdalısı, mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz" dedi.

Vesayet kapılarının tamamını kapatmak üzere cumhurbaşkanını halk seçsin dedik ve halk oylaması yaptık. Vatandaşlarımız yüzde 69 ile bunu kabul etti. Milli iradenin önündeki bütün hileleri tuzakları bertaraf ettik. Son vesayet odağı FETÖ başta olmak üzere her birine diz çöktürdük. İnanç özgürlüğünü kısıtlayan baskıları sona erdirdik. Özgürlükler alanını olabildiğince genişlettik. Farklılıklarımızı daima zenginlik olarak gördük. Ülkeyi kalkındırdık refahı ülkenin her köşesine yaydık. Türkiye’nin hayallerini bir bir gerçeğe döndürdük. Milletin istemediği hiçbir hizmeti yapmadık. Biz hizmetkar olmaktan şeref duyduk. Dağlar gibi sorunları dağlar gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunları torunlara havale etmedik. Yollar, köprüler, tüneller, hastaneler, barajlar yaptık.

Sanayicimizle esnafımızla çiftçimizle ele ele verdik. Yatırım istihdam esaslı ekonomiyi geliştirdik. Türkiye’yi şükürler olsun 3,5 kat büyüttük. Demokratik rekabetten hiçbir zaman çekinmedik. Tam 12 kere milletin önüne gittik, milletimize hesap vermeye her zaman hazırız. Türkiye’yi güven ve istikrar çizgisine oturttuk. AK Parti’nin 16 yıllık karnesi pekiyilerle dolu.

Siz ihanet şebekeleri karşısında demokrasiye, Türkiye’ye sahip çıktınız Türkiye türbülansa düşmeden bugünlere geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 65’inci hükümetinin başbakanı ve son başbakanı olarak ülkem ve milletim adına hepinize çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.Değerli kardeşlerim hiçbir zaman unutmayalım. Bugünlere kolay gelmedik. Güle oynaya gelmedik. Büyük zorluklar aşarak, büyük badireleri aşarak bugünlere geldik. İhanetler gördük, kalleşlikler gördük, brütüsler gördük, eşi görülmemiş ihanetleri saldırıları hep beraber göğüsledik. Engelleri aşa aşa geldik. Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemize saldırdılar. Her daim yanında yer alarak saldırılara karşı koyduk. Parti kapatma davasıyla, e-muhtıralarla, 17-25 aralık yargı darbesiyle, gezi operasyonlarıyla, 6-7 ekim kalkışmasıyla, PKK bölücü ve FETÖ terör örgütü kalleşliğiyle, 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla mücadele ederek bugünlere geldik.

65’inci hükümet olarak cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarına maruz kaldığımız halde demokrasi mücadelesinden milletimizle liderimizin kararlı duruşuyla yüz akıyla çıktık. Muazzam bir liderlikle ülkemizi hainlere teslim etmedik. Milletin emanetine hep beraber sahip çıktık. Bayrağımıza ezanımıza sahip çıktık. 16 Temmuz günü yaralarımızı sarmaya başlayarak yolumuza kararlı şekilde devam ettik. Türkiye için yaptığımız hizmetleri yok olmasına izin vermedik. Terörle başaramadıklarını ekonomik terörle başarmak isteyenler bilsin ki asla başaramayacaksınız.

Bir gece ansızın toplanıyor, Türkiye’nin notunu düşürüyorlar. Gerekçelerine bakıyorsunuz ipe sapa gelmeyen şeyler. Türkiye’nin gerçekleriyle uyuşmuyor. Tamamen siyasi, ‘AK Parti’ye nasıl zarar verebilirim seçim sürecinde’ buna göre kurgulanmış bir senaryo. Aziz milletime sesleniyorum, sizin notunuzun bizim için kıymeti harbiyesi yoktur.

AK Parti teşkilatlarının uyumu birliği Türkiye’nin güvencesidir. Gönül birliği, dava birliği bu birlikteliğin en önemli alanlarıdır. AK Parti siyaseti bir birlik siyasetidir. AK Parti 81 milyonun partisidir. Dilimiz de üslubumuz da milletin dilidir. Bizim üslubumuzu medya belirleyemez. Bizim üslubumuzu şahsi duygularımız belirleyemez. Bu süreçte zarafet ve nezaketten asla ayrılmayacağız. Başkaları siyaseti sadece kavga etmek olarak görebilir. Başkaları siyaseti kara çalma taktikleri üzerine kurgulayabilir. Biz hiçbir zaman böylesi ucuzluklara tevessül etmedik.Kendimizi daima yeniliyor, canlılığımızı muhafaza ediyoruz. Ulaşamadığımız insanlara ulaşma gayreti içindeyiz.

"BU BİR REKORDUR"

AK Parti tartışmasız Türkiye’nin en büyük siyaseti hareketidir. Muazzam bir heyecanla 24 Haziran seçimlerine hazırdır. Partimize 7 bin 329 aday adayı başvuru yapmıştır. Bu bir rekordur. 5 bin 997 erkek, 1332 kadın, 498 engelli, 468 genç kardeşimiz başvuruda bulunmuştur.

Cumartesi günü temayül yoklamaları netleşecektir. Alt komisyonlar, ara komisyonlar, üst komisyonlar gerekli değerlendirmeleri yapacaktır.

Bize yakışan milletin umutlarına beklentilerine hayallerine sonuna kadar sahip çıkmaktır. Türkiye’nin artık geride bıraktığı çatışma dilinden, yalandan, iftiradan siyasetimizi koruyacağız. 16 yıllık başarımızı anlatacağız ama asla kibre kapılmayacağız. Bize bel bağlayan aziz milletimizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağız.

Belki de partimizin son grup toplantısına katılıyorum. Bunun için rabbime hamd ediyorum. Ve sizlerle bugünlere gelmekten ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı zorlukları birlikte aşmış olmanın rahatlığı ve huzuru içindeyim. AK Parti’nin temsil ettiği bu yüce davayı hedefine taşıma azimle aşkla yine birlikte devam edeceğiz.

Güçlü iktidar, güçlü Meclis için yeniden milletimize başvuruyoruz. Geleceğin Türkiye’si için güçlü bir Meclis grubuna ihtiyacımız var. İcra ve yasamanın uyumlu bir şekilde çalışması önemlidir. Türkiye’nin bütün kazanımlarını kalıcı bir korumaya azimliyiz. Küresel ve bölgesel saldırılara karşı milli birlik ruhumuzu yönetim sistemine 25 Haziran’da taşımış olacağız.


PKK FETÖ DEAŞ gibi ihanet odaklarının önüne set çekeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye’nin hayallerini hep birlikte gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz. Bizim siyasetimizin esası birlikte bütünlüktür.

İşte Yıldırım'ın diğer konuşmasının satırbaşları,

Demokrasi ve özgürlük başta olmak üzere siyasi istikrar ve güven davamız, milletin refahı gücü bakımından çok önemli. Aynı zamanda bu durum bölge ülkeleri için de büyük bir güvence. Bugüne kadar etrafımızdaki ülkelerin toprak bütünlüğü, etnik yapısı ne olursa olsun halkların huzuru için ortaya koyduğumuz fedakarlıklar ve dayanışmayı cümle alem biliyor. Daima mazlum ve mağdurların yanında olduk.

Bundan sonra da yolumuzda istikametimizde hiçbir sapma olmadan devam edeceğiz.

Yerleşik ilişkiler dönüşüyor, alışkanlıklar değişiyor. Problemler ve güç mücadeleleri farklı şekiller alıyor. Bu durumda önemli soru şu, Türkiye nerede yer alacak? İmkan ve kabiliyetini en iyi şekilde kullanarak gelişen riskleri bertaraf etmek için ne yapacak? İşte bu ana mesele ve ülke yönetiminde karşı karşıya kaldığımız sınamalar, yaşanan tecrübeler, geçmiş dönemin siyasi mirası bizim yönetim sistemi değişikliği yapma noktasına getirdi.

16 yıl içerisinde bir çok müdahaleye maruz kaldık. Ancak 15 Temmuz hain darbe kalkışması ülkemize yönelik entrika ve kumpasın en açık şekli olarak tezahür etti. Milletin evlatları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, hükümetimizle beraber ülkeye giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini parçaladı, millet iradesi üzerinde başka bir güç tanımadığını bir kez daha kanıyla canıyla ortaya koydu.
15 Temmuz ve ülkemiz için canını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

16 Nisan’ı hazırlayan 15 Temmuz hain darbe girişimi de dahil süreç boyunca yaşadığımız gelişmeler oldu. Halk oylamasında milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyerek bu değişikliği onayladı. Bu karar kuvvetler ayrılığı, demokrasi ve özgürlükler temelinde daha güçlü hükümet, daha güçlü meclise sahip Türkiye’nin kapılarını açtı.

Şüphesiz geleceğe cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin kurucularının işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yürürken, hayalimizdeki kudretli Türkiye’nin asıl güç sahibi olarak aziz milletimizi, onun zenginliği güveni vardır. Aldığımız seçim kararı daha fazla vakit geçirmeden, hükümet sistemi değişikliği için millet iradesinin oluşumuna fırsat vermiştir.

24 Haziran Türkiye için tarihi bir karar günüdür. Sürekli istikrar için, milletimizin kararına vicdanına başvuracağız. Türkiye üzerindeki kirli plan yapanların bu oyunlarını bozacağız. Ekonomik ve siyasi istikrarla Türkiye yarınlarına daha güçlü ve kararlı gidecek. Yapacak işimiz çok, ülkemizin geleceği için çok daha büyük projelerimiz var.

Milletimizden tekrar yetki isteyeceğiz. Birileri mikroskopla cumhurbaşkanı aramaya devam etsin. Bizim adayımızı milletimiz çoktan belirledi. Bizim adayımız milletin adayıdır. Bizim adayımız milletin adamıdır. AK Parti olarak kapalı grup toplantısında ittifak ile aldığımız kararla Türkiye sevdalısı, mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti grubunun ittifakla Türkiye’nin liderini cumhurbaşkanı adayı olarak açıklıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun.