Nagehan Alçı’dan Ahmet Hakan’a “Barış ve kardeşlik yazılarına kimse inanmıyor”

Nagehan Alçı’dan Ahmet Hakan’a “Barış ve kardeşlik yazılarına kimse inanmıyor”

Habertürk yazarı Alçı, “Zihniyet olarak Ahmet Hakan ile Barış Atay arasında fark yok. İkisinin de Tayyip Erdoğan’a karşı duygularının çok yakın olduğu açık. Aralarında sadece strateji farkı var” diye yazdı. Alçı, Hakan için “Fatih Altaylı’nın da belirttiği gibi, Atay’ı hedef gösteren yazısında esasen geçmişten kalma kişisel hıncının hesabını güdüyor” ifadesini kullandı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Aslında zihniyet olarak Ahmet Hakan ile Barış Atay arasında fark yok. İkisinin de Tayyip Erdoğan’a karşı duygularının çok yakın olduğu açık. Aralarında sadece strateji farkı var. Herkesin bildiği şahsi rövanşist ve kindar zihniyeti yüzünden Ahmet Hakan’ın ‘barış ve kardeşlik’ yazılarına toplumun hiçbir kesimi inanmıyor” dedi.

Alçı, ‘İki zihniyet arasında sadece strateji farkı var’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde, Türkiye’nin önünde iki yol bulunduğunu belirterek, “Ya çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasi olacağız ya da çoğunlukçu ve kimlikçi bir demokrasi” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK ÇOĞUNLUK, GÜCÜ ELE GEÇİRİP İNTİKAM ALMA GAYRETİNDE’

Bugünkü toplumsal olgunluk seviyesine bakılacak olursa birincisinin olmasının imkansıza yakın göründüğünü bildiren Alçı, “Birbirleriyle zıt görüşte de olsalar ülkemizin büyük çoğunluğu gücü ele geçirip karşı taraftan intikam alma gayretinde. Böyle bir toplumda çoğulcu, liberal, demokratik rejim kurulamaz” diye yazdı. Alçı, yazısında şunları kaydetti:

“Bu satırları yazarken çok üzülüyorum ama maalesef hakikat bu. 27 Mayıs ve Yassıada ruhu her an bu ülkede hortlamaya hazır durumda. Bazen bu duyguları Barış Atay gibi “dürüstçe” ifade edenler oluyor, bazen dolaylı yoldan satır arasında ağzındaki baklayı çıkaranlar, ama hepsi aynı kapıya çıkıyor. Zaten Barış Atay’ın intikamcı ve kinci yaklaşımına karşı çıkanlar da “stratejik” gerekçelerle bunu yapıyorlar. Mesela Ahmet Hakan’ın dünkü yazısında tamamen bu stratejik bakış açısı var.

Özetle şunu diyor Barış Atay gibi radikal muhaliflere karşı: “Gerçek duygularınızı saklayın. Önce AK Parti tabanını Erdoğan’dan vazgeçmeye ikna edelim, yumuşak ve mutedil gözükelim, sonra siyasi gücü ele geçirince Erdoğan’ın da Erdoğancıların da defterini zaman içinde düreriz. Şimdilik özgürlükçü ve demokrat gözükelim.”

‘HAKAN, KİŞİSEL HINCININ HESABINI GÜDÜYOR’

Yani aslında zihniyet olarak Ahmet Hakan ile Barış Atay arasında fark yok. İkisinin de Tayyip Erdoğan’a karşı duygularının çok yakın olduğu açık. Aralarında sadece strateji farkı var. Zaten dün Fatih Altaylı’nın çok doğru bir şekilde hatırlattığı gibi Ahmet Hakan, Atay’ı hedef gösteren yazısında esasen geçmişten kalma kişisel hıncının hesabını güdüyor. Atılan tweet tamamen bahane. Zaten herkesin bildiği bu şahsi rövanşist ve kindar zihniyeti yüzünden Ahmet Hakan’ın “barış ve kardeşlik” yazılarına toplumun hiçbir kesimi inanmıyor.”