Paralı poşet uygulaması sosyal medyayı salladı!

Paralı poşet uygulaması sosyal medyayı salladı!

Alışverişlerde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılması uygulaması başladı. Vatandaşlar uygulamaya dair görüşlerini sosyal medyada dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, manav, şarküteri ve ekmek reyonları dışındaki alışverişlerde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılması uygulaması dün başladı.

Marketler, satın aldığı ürünleri montona dolduran ve el arabasıyla alışveriş yapan vatandaşların eğlenceli görüntülerine sahne olurken uygulama sosyal medyada da gündem oldu.

Twitter'da #poşet25kuruş etiketiyle paylaşılan mesajlarda vatandaşlar uygulamaya dair görüşlerini dile getirdi. Poşetlerin ücretli satılmasına karşı çıkanlar olmakla beraber, uygulamanın çevre kirliliğine olumlu etkisi olacağını savunanlar da oldu. En çok beğeni alan paylaşımlar ise uygulamaya mizahi yaklaşanlar oldu.

'BEZ TORBA YA DA PAZAR ARABASIYLA GELİYORLAR'

Uygulamanın başlamasıyla marketlerin kapılarına "1 Ocak itibariyle poşetler ücretlidir' duyurusu asılırken, müşterilere kasada "Poşet ister misiniz" sorusu yöneltildi.

Uşak'ta uygulamanın ilk günü olması sebebiyle müşterilerden tepki aldıklarını ifade eden market sorumlusu Aykut Ay, "Bir süre müşterilerimizin serzenişi olacaktır. Çevre ve doğa için çok önemli, faydalı bir uygulama. Müşterilerimiz zaten bez torba ya da pazar arabası ile geliyorlar" dedi.

'POŞETLER ARTIK BİLİNÇLİ KULLANILACAK'

Manisa'da bir marketten alışveriş yapan Oğuz Çavuş da "Poşetlerin paralı olması güzel. Doğaya verdiği zarardan dolayı ve insanların artık bilinçli kullanacak olması memnun edici" diye konuştu.

'GEREKİRSE PANTOLONOMU ÇIKARTIR İÇİNE DOLDURURUM'

Uygulamanın doğru olmadığını savunan yurttaşlardan olan Taner Gökçe, satın aldığı ürünleri montunun içine doldurdu. Bu anların sosyal medyada gündem olması üzerine DHA'ya açıklama yapan Gökçe, "Bu uygulamayı uygun bulmuyorum. Gerekirse pantolonumu çıkarır, içine doldururum. Günde 3-4 defa markete gidiyorum. Ayda 100 lira para ediyor" dedi.

İşte sosyal medyanın gündemi

Paralı poşet uygulaması sosyal medyayı salladı!