Kocaoğlu: Kılıçdaroğlu bana İzmir hakkında bir çalışma yapar mısın? dedi

Kocaoğlu: Kılıçdaroğlu bana İzmir hakkında bir çalışma yapar mısın? dedi

Aziz Kocaoğlu: Belediye başkanları toplantısında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beni çağırdı. İzmir hakkında bir çalışma yapar mısın? dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otopark açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaklaşan yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yerel yönetimlerin yaptığı ilk tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Atatürk Kapalı Spor Salonu Önü Yeraltı Otoparkı, Bahriye Üçok Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Alaybey Katlı Otoparkı ve Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı gibi önemli yatırımları kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Konak’ın otopark ihtiyacına cevap veren yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Hatay’da 465 kapasiteli, 8 katlı otopark törenle hizmete açıldı.

“3 DEFA HAMAMA GİRDİM”

Konuşmasının önemli bölümünü yerel seçim sürecine ayıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Aday olmayacağım’ açıklamasına rağmen hala “siyaset malzemesi” yapılmasını eleştirerek, “Hiç olmazsa 6 ay kafamız rahat eder diye düşünüyorduk. dedik ama böyle bir şansımızın olmadığını her gün biraz daha fazla görüyoruz. 2004’te başkan olduktan sonra 2007’den bu yana yapılan bütün seçimler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı üzerinden sürdürüldü. Bugün de aday olmadığımız halde seçim yine bizim üzerimizden sürdürülüyor. Biz tüm eleştirilere açığız. En ufak bir sıkıntımız yok. Ancak yanlışın da, manipülasyonun da, haberleri çarptırmanın da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karalamak için yapılan asparagas haberlerin karşısında dimdik duracağımızı belirtmek istiyorum. Özellikle seçime giren arkadaşlara kolay gelsin. Ben 3 defa o hamama girdiğim için epey tecrübeliyim. 4’üncü kalsın dedik” ifadelerini kullandı.

“FİKİR ALINIR VERİLİR”

Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye başkanları toplantısında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beni çağırdı. ‘İzmir hakkında bir çalışma yapar mısın? dedi. Ben de hazırlık yapıp gittim, bilgi verdim. Böyle durumlarda genel merkeze fikir alınır, verilir. Önemli olan, fikir alındıktan sonra uygulanıp uygulanmadığıdır. Onlar Ankara’dan bakar, biz buradan bakarız. MYK’da, PM’de dengeler vardır. Ona göre şekillenir. İki tane arkadaşımızın adı basında yer aldı. ‘Kocaoğlu bunlara karşı’ diye bir söz çıkmış. O arkadaşlarla ilgili hiçbir beyanatım olmadı. 4 gündür evde yatıyorum. Hiçbir arkadaşımla da bu konularda herhangi bir problemim yok. Ama doğal olarak 15 sene büyükşehir koltuğunda oturan insanın fikir beyan etmesinin son derece normal olduğunun kabul edilmesi de gerekir. Yine aynı laflar kulağımıza geliyor. ‘Belediye başkanları şuna, buna karışmasın’ deniyor. Milletvekilleri, genel başkan yardımcıları her şeye karışsın! Böyle siyaset olmaz. Belediye başkanları aydan gelmemiştir. Belediye başkanları hem ilçesinin hem ilinin gerçek sahipleridir. Başkan olsalar da olmasalar da Hayatın içinde yaşayan, hem mahallesini, hem semtini, ovasını, tarlasını, kimin ne ektiğini bilen başkanların en azından kendi ilçesiyle ilgili, aday olmasa bile öneride bulunmak doğal hakkıdır.”

YENİ ADAYLAR İÇİN ÖĞÜT VERDİ

Konuşmasında belediye başkanı aday adaylarına da öneriler de sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ben beldemi, ilçemi şehrimi nasıl kalkındırırım? Ben vatandaşlarımın gelirini nasıl artırırım? Nasıl ekonomik büyümeyi sağlayabilirim? Öncelikle bu sorulara cevap arayın. Gezin, vatandaşla konuşun. Ben sana şunu yapacağım değil, seninle beraber ne yaparsak senin lokman büyür diye sorun. Doğru yöntem budur. Biz bu yolu 15 senedir yürüttük. İzmir’in, belediyenin ne hale geldiği belli. Türkiye belediyeciliğinde İzmir modelinin nerede olduğu belli. Herkes ürkek davransa da, AKP’lisi de CHP’lisi de pek çok belediye başkanımız İzmir modelini kendisine örnek almıştır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var” dedi.