Fenerbahçe Doğuş kazandı, Final Four’a bir kaldı

Fenerbahçe Doğuş kazandı, Final Four’a bir kaldı

THY Euroleague'de 5 maçlık play-off serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Doğuş sahasında Baskonia'yı 95-89'la geçti ve seride durumu 2-0'a getirerek ciddi bir avantaj elde etmiş oldu. Fenerbahçe Doğuş kalan üç maçtan bir galibiyet çıkarırsa adını bir kez daha Final Four'a yazdıracak.

THY Euroleague Play-Off Serisi ikinci maçında Fenerbahçe Doğuş, sahasında Baskonia Vitoria Gasteiz’i 95-89’luk skorla mağlup etti ve 5 maçlık seride durumu 2-0’a getirerek hem evinde hata yapmamış oldu hem de adını Final Four’a yazdırmak adına önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Fenerbahçe Doğuş, 24 Nisan ve 26 Nisan’da deplasmanda oynanacak iki maçtan bir galibiyet çıkarması halinde Final Four’a kalacak. Bu iki maçın kaybedilmesi halinde ise taraflar 1 Mayıs’ta serinin son maçında kozlarını Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda paylaşacak.

Baştan sona çekişmeli ancak Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçen maçta Brad Wanamaker 19 sayı, Jan Vesely ise 16 sayıyla galibiyette büyük rol oynadı. Konuk ekipte ise Matt Janning 17, Vincent Poirier ise 14 sayı kaydetti ancak parkeden galibiyetle ayrılan taraf temsilcimiz oldu.