‘İktidarın anketçisi Abdullah Gül’ü korkuttu’

‘İktidarın anketçisi Abdullah Gül’ü korkuttu’

Erken seçim kararının açıklanmasından sonra İstanbul’da çok özel bir görüşme yapıldı. ANAR Genel Müdürü Uslu’nun, Abdullah Gül’e, elindeki son seçim anketini gösterdiği, bunun üzerine Gül’ün moralinin çok bozulduğu ve aday olmayacağını ima ettiği öne sürüldü. Saadet Partisi’nin ise Abdullah Gül’e adaylık konusunda son bir görüşme yapacağı kaydedildi.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, erken seçim kararının açıklanmasının ardından İstanbul’da çok özel bir görüşme yapıldığını belirterek, “İktidara yakınlığı ile bilinen anket şirketi ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, Abdullah Gül ile görüştü, elindeki son seçim anketlerini gösterdi ve "Erdoğan'ın ilk turda seçileceği" yorumunu yaptı” diye yazdı.

Takan, ‘İktidarın anketçisi Gül’ü korkuttu’ başlığıyla yazdığı yazıda, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın çevresinden ulaştığı bilgiyi, şöyle aktardı:

‘ADAY OLMAYACAK’

“Baskın seçim karar açıklandıktan sonra İstanbul'da çok özel bir görüşme yapıldı. İktidara yakınlığı ile bilinen anket şirketi ANAR'ın  Genel Müdürü İbrahim Uslu, Abdullah Gül ile görüştü, elindeki son seçim anketlerini gösterdi ve "Erdoğan'ın ilk turda seçileceği" yorumunu yaptı. Gül'ün yakın çevresinin anlattığına göre, "anketleri görünce Abdullah Bey'in morali çok bozuldu. Aday olmaya hevesli bir görüntü vermedi ve aday olmayacağını ima etti." Yakın çevresi, Abdullah Gül'ün seçimler için çok kısa süre tanındığını da dikkate alarak aday olmayacağının kesinleştiğini ifade ediyor. Ben de diyebilirim ki; biraz iddialı olacak ama Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olmayacak.”

SP, GÜL’LE SON KEZ GÖRÜŞECEK

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarıyla Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusundaki beklentiyle ilgili de yazan Takan, şunları kaydetti:

“SP lideri Karamollaoğlu, önümüzdeki Pazartesi günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Önümüzdeki hafta, bu görüşmenin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener ile de görüşmesi bekleniyor.

SP kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, Temel Karamollaoğlu bu iki görüşmenin arasına İstanbul'a gidip Abdullah Gül görüşmesini de sıkıştırmaya çalıştıracak. SP kaynaklarının verdiği bilgilere göre, "bu görüşme Cumhurbaşkanlığı adaylığı açısından Gül ile son görüşme" olacak. SP kurmayları, "çok ümitli değiliz ama son bir kez daha Sayın Gül'ün fikrini soracağız" diyorlar...”