'Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlamayı planlıyoruz'

'Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlamayı planlıyoruz'

Erdoğan, AKP Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Ne diyor o meşhur Samsun türküsünde; kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar

-Kişisel hesaplarını şehrinin, partisinin önünde tutan kişi partisinin değil enaniyetinin emrindedir.

-Bu yıl Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı. Bu yıl 19 Mayıs'ı farklı kutlamayı planlıyoruz.

-Millet kıraathanelerinde gençlerimiz zihinsel inkılabı yapacaklar.

-Bay Kemal diyor ki 'Çiftçiler aç, ellerinden toprakları alındı' yahu eline diline dursun. Samsunlu çiftçimize iki katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bir buçuk milyona yakın tazminata mahkum oldu. İşi gücü yalan. Devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelecek. Bunun tazminatlarını ödemek için bir tazminat komisyonu kurdular. Milletvekillerinden toplanan parayla tazminatı ödeyecekler. Onun için rahat rahat yalan söyleyebiliyor. Gençler onun oynayacak mecali de yok bırakın onu kendi haline.

-Bay Kemal Almanya'ya gidiyor kimlerle yan yana resim çektiriyor? Avrupa Parlamentosu'nda YPG paçavrasıyla fotoğraf çektirenlerle poz veriyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kimolduğunu.

-Yeni yönetimimizi yerden yere vuranlar ellerinden gelse eski sisteme mi dönecekler? Asla.Samsun Vezirköprü'de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak.

-Samsun Vezirköprü'de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak.