İşte Emre Mor'un yeni takımı

İşte Emre Mor'un yeni takımı

İmparator, A Milli Takımdaki eski gözdesini Galatasaray’a istedi, ilk görüşmede önemli bir söz alındı. 2018-19 sezonu için Şampiyonlar Liginde iddialı bir kadro hazırlığında olan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, planlarını yaptı. Terim’in, yeni sezonda kadroda görmek istediği isimlerden biri de A Milli Takım’a kazandırdığı Emre Mor oldu.

UEFA’nın bütçe kısıtı yada ‘sattığın kadar al’ yani bonservis bedeli sınırlaması getirmesi beklenen G.Saray’da, Terim ‘kirala
formülü ile kulübe mali yani bonservis yükü de getirmeden yıldızları da kadrosuna katmanın hedefinde…

Emre’nin kiralanması hem kontenjanın dolmaması hem de önemli bir oyuncunun kazandırılmasını isteyen Terim, talebini Başkan Cengiz ve Albayrak’a iletti.

Emre Mor’dan söz “ Türkiye’ye gelirsem tek adresim Galatasaray” Ve Galatasaray kulübü de Emre Mor’un menajeri Bektaş Demir görüştü. Terim faktörü de Galatasaray’ın Emre Mor’un transferinde öne geçmesini sağladı. Sezon başında Borussia Dortmund’da Vigo’ya 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında alınan ancak hayal kırıklığı yaratan Emre Mor’u, kiralamak için G.Saray geri sayıma geçti. Emre Mor, kariyerinde özel bir yeri olan Fatih Terim için G.Saray’a önemli bir söz verdi. Henüz geleceği hakkında kesin bir karar vermeyen Emre G.Saray kulübü ve Terim’e “ Türkiye’ye gelirsem, forma giyeceğim tek kulüp Galatasaray olacaktır” dedi.

Kısacası sarı kırmızılı yönetim, Emre'nin Süper Lig'e gelmesi halinde adresinin sarı kırmızılı takım olacağının sözünü aldı. Galatasaray Celta’ya “Parlatalım” diyecek. Bu sezon Celta Vigo forması ile sadece 1 gol ve 3 asistle hayal kırıklığı yaratan Emre Mor, hakkında İspanyol ekibinin de kararı bekleniyor. Celta Vigo’nun disiplinsiz hareketleri nedeniyle de kadro dışı bıraktığı Emre Mor için G.Saray, Şampiyonlar Ligi faktörünün de etkisi ile “Bize kiralayın, Emre’nin Şampiyonlar Liginde de Galatasaray forması ile iyi bir sezon geçirmesini sağlayalım" ikna etmeyi planlıyor. G.Saray, hem genç oyuncunun hem de İspanyolların kararını beklemeye geçti.

Sezonun sona ermesi, Galatasaray’ın 21.şampiyonluğa ulaşmasına karşın henüz tatile çıkmayan Fatih Terim, soluğu yeniden Florya'da aldı.Geçtiğimiz hafta Adana’ya giderek ailesini ziyaret eden Teknik Direktör Fatih Terim, yeni sezon planlamasını yapmadan tatile çıkmak istemedi. Florya’da ekibi ile beraber mesaiye devam eden Fatih Terim, yeni sezon öncesinde kamp hazırlıkları ve kadro planlaması şekillendirmek adına çalışmalarını sürdürdü. Kamp ve transfer çalışmaları ile alakalı Başkan Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak ile görüşüp raporunu sunduktan sonra tatile çıkmayı planlıyor.

2018-19 sezonu planlamasına vakit kaybetmeden başlamak isteyen Galatasaray’a, Akhisarspor Kulübü ile sözleşmesi sona eren Çelik önerildi. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki oyuncu Galatasaray’a teklif edilirken, bu konuda kararı Teknik Direktör Fatih Terim verecek.

Sarı kırmızılı takımda alternatif oyuncu olarak ismi önerilen Muğdat Çelik, bu sezon Akhisar forması ile 7 gol kaydedip 9 asiste imza attı.Teknik Direktör Fatih Terim,Galatasaray yönetimi ile yeni sezon planlaması için yapacağı toplantıda bu konuya da karar verecek.