Yapay zeka tur atlayan tarafı belirledi

Yapay zeka tur atlayan tarafı belirledi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin rakibi Yunan devi Olympiakos oldu.Yapay zeka Olympiakos-Fenerbahçe eşlemesine dair maç skorlarını ve turu hangi tarafın geçeceğine dair tahminlerde bulundu.

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleşti.

Fenerbahçe çeyrek finalin ayağını 11 Nisan'da Yunanistan'da rövanşı ise 18 Nisan'da İstanbul'da oynayacak. Olympiakos'u eleyip UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükselerek büyük bir başarıya imza atmak isteyen Fenerbahçe'de kritik maça dair şimdiden çalışmalar başlarken son zamanların en popüler uygulaması yapay zeka Olympiakos-Fenerbahçe maçıyla ilgili tahminlerde bulundu.

Google'ın yapay zeka uygulaması Gemini, Olympiakos ile Fenerbahçe arasında oynanacak Yunanistan'daki ilk maçın 1-1 biteceğini tahmin etti. İstanbul'daki maçta ise Fenerbahçe'nin, Olympiakos'u 2-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale adını yazdıracağını öngördü.

ARTI VE EKSİ YÖNLERİ DE SÖYLEDİ

Olympiakos'un özellikle sahasında çok etkili bir takım olduğuna vurgu yapan Gemini, Yunan devinin Avrupa tecrübesine de dikkat çekti. Gemini, Fenerbahçe'nin ise kadro kalitesi olarak daha önde olduğunu ve son zamanlardaki performansının Olympiakos'a göre daha iyi olduğuna vurgu yaptı.