CHP'li Polat: Bu ülkenin sahibi vatandaşların ta kendisidir

CHP'li Polat: Bu ülkenin sahibi vatandaşların ta kendisidir

CHP’li Mahir Polat, Cumhuriyet’in korunması gereken en büyük hazine olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet, bizler için bu ülke toprakları üzerinde eşit, kardeşçe yaşama anahtarıdır. Barış, huzur ve güven içinde yaşanacak bir Türkiye’nin yeniden inşası için, varlığımızın garantisi olan Cumhuriyet ve onun eşsiz kazanımlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Cumhuriyet’in bu topraklar üzerinde eşit, kardeşçe yaşamanın anahtarı olduğunu, korunması gereken en büyük hazine olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in bir kişi ya da gruba değil, Türk halkına ait olduğunu ifade eden Polat, “Cumhuriyet için egemenliğin kayıtsız, şartsız tek sahibi olan halkımız; varlığımıza ve bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdit ve saldırılar karşısında tıpkı Cumhuriyeti ilan ederken olduğu gibi bugün de aynı ruhla ve onurla mücadele verecektir. Barış, huzur ve güven içinde yaşanacak bir Türkiye’nin yeniden inşası için, varlığımızın garantisi olan Cumhuriyet ve onun eşsiz kazanımlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

“BU ÜLKENİN SAHİBİ VATANDAŞLARIN TA KENDİSİDİR”

CHP’li Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, kahraman Türk halkının Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bundan 95 yıl önce tam bağımsızlık, özgürlük ve ulusal egemenlik adına verdiği büyük mücadelenin sonucunda Cumhuriyet’i ve onun eşsiz kazanımlarını hak ettiğini anımsattı. Korunması gereken en büyük hazinenin Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

“Korumamız gereken en büyük hazinemiz Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet, bizler için bu ülke toprakları üzerinde eşit, kardeşçe yaşama anahtarıdır. Cumhuriyet, vatandaşlık ortak paydasında herkesin eşit haklara sahip olduğu rejim demektir. Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Cumhuriyet, aynı zamanda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini de bünyesinde barındırır. Hiç kimse dini, mezhebi, siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa uğrayamaz. Hukuk dışında hareket eden herkes de bunun hesabını yine hukuk önünde verir.”

“KAZANIMLARIMIZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Cumhuriyet’in bir kişi ya da gruba değil, Türk halkına ait olduğunu ifade eden Polat, “Cumhuriyet için egemenliğin kayıtsız, şartsız tek sahibi olan halkımız; varlığımıza ve bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdit ve saldırılar karşısında tıpkı Cumhuriyeti ilan ederken olduğu gibi bugün de aynı ruhla ve onurla mücadele verecektir. Barış, huzur ve güven içinde yaşanacak bir Türkiye’nin yeniden inşası için, varlığımızın garantisi olan Cumhuriyet ve onun eşsiz kazanımlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bize Cumhuriyet’i armağan eden başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bütün kahraman kahramanlarımızı ve gazilerimizi minnetle anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakârlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum” dedi.