OpenAI açıkladı! ChatGPT artık resmen bir arama motoru... 2021 sınırı kaldırıldı

OpenAI açıkladı! ChatGPT artık resmen bir arama motoru... 2021 sınırı kaldırıldı

OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka ChatGPT artık Bing ile internetten güncel bilgi alarak kişilere sunabiliyor.

ChatGPT için çalışmalar devam ediyor. Bu akşam bir duyuru yapan OpenAI, “ChatGPT artık size kaynaklara doğrudan bağlantılar vererek güncel ve güvenilir bilgiler sağlamak için interneti tarayabiliyor. Artık sistem Eylül 2021’den önceki verilerle sınırlı değil.” dedi.

Yeni altyapı için ayrıca, “İnternet erişimi özellikle teknik araştırma yapmak, bisiklet seçmek veya tatil planlamak gibi güncel bilgiler gerektiren görevler için çok kullanışlı.” açıklamasını yapan OpenAI, sürecin kullanımı içinse, “İnternet erişimi bugün Plus ve Enterprise aboneleri tarafından kullanılabilecek, yakında ise tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişletilecek. Altyapıyı şu an hemen etkinleştirmek için GPT-4 altından Bing ile Gözat’ı seçin.” dedi.

Bu gerçekten çok iyi karşılanan kullanışlı bir adım oldu çünkü sistem şimdiye kadar güncel konularda bilgi veremiyordu. Kısa süre önce ise, “ChatGPT artık görebilecek, duyabilecek ve konuşabilecek” açıklaması altında yapılan bir duyuru ile şirket, sohbet botu ile kurulan etkileşimin çok yakında bir sonraki seviyeye taşınacağını göstermişti.

Önümüzdeki iki hafta içinde kullanıma sunulacak yeni özellikler sayesinde Plus ile Enterprise kullanıcıları, ChatGPT mobil uygulamaları (iOS ve Android sürümleri) üzerinde karşılıklı sesli görüşmeler yapabilecek ve tüm platformda görüşmelere görseller ekleyebilecek.

Görsel sistemi sayesinde ChatGPT’ye belirli şeyler gerçek anlamda gösterilerek (Örneğin fotoğraf üstünde yuvarlak içine alma gibi) çok daha hızlı şekilde yardım istenebilecek, sesli tarafta ise artık sohbet botuyla oldukça akıcı şekilde karşılıklı sesli iletişim kurulabilecek. Sesli iletişim konusunda beş farklı ses tipinin sunulacağı aktarılıyor, desteklenen diller konusunda ise şimdilik spesifik bir açıklama yapılmıyor.