WhatsApp'tan kıskanç sevgili ve eşleri manyak edecek özellik

WhatsApp'tan kıskanç sevgili ve eşleri manyak edecek özellik

WhatsApp yuva yıkacak yeni özelliğiyle gündem oldu. WhatsApp'ın test edilen son özelliği Sohbet Kilitleme için yeni Şifreli Mesajlar seçeneği. WhatsApp'ın bu özelliği çiftlerin arasını açabilir.

WhatsApp yeni özelliğiyle ortalığı karıştırdı. Milyarlarca kullanıcısı olan en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Sohbet Kilitleme için Şifreli Mesajlar özelliği ile çok konuşuldu.

124525a0-17be-11ed-894d-e96102bbb308-001.jpg

SOHBETLERDE EK GÜVENLİK

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, WhatsApp sohbetlerini ekstra bir güvenlik yöntemiyle muhafaza edebilecek. Şifreli mesajlar özelliği sayesinde, sohbetleri sadece kullanıcıların belirlediği bir şifre ile açılabilecek. Böylece, özellikle hassas konuların konuşulduğu sohbetlerde ek bir güvenlik sağlanmış olacak.

kapak-121816-001.webp

SOHBETE ÖZEL KİLİT

shiftdelete.net'ten Emir Bolat'ın haberine göre; Meta, güvenlik ve gizlilik önlemlerini artıyor. Bu kapsamda şirket, geçtiğimiz aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sundu. Böylelikle kullanıcının telefonu bir başkasının eline geçtiğinde önemli mesajlara erişimin engellenmesi amaçlandı. Şimdi ise kilidi açma seçenekleri arasına şifre de dahil oluyor.

whatsapp-001.jpg

ŞİFRELİ MESAJLAR ÖZELLİĞİ NEDİR?

Meta, WhatsApp’ın resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Şifreli Mesajlar özelliğini tanıttı. Bu özellik, belirlediğiniz özel bir şifre ile istediğiniz sohbetleri kilitleyebilmenizi mümkün kılıyor. Kilit için belirleyeceğiniz gizli kod ise harften, sayıdan, özel karakterden ve hattan emojiden oluşabilir.

ekran-goruntusu-2023-12-01-173529.png

Aktarılan bilgilere göre kilitli sohbetleri listeleyebilmek için arama kutusuna belirlediğiniz kodu yazmanız yeterli oluyor. Bu sayede telefonunuz bir başkasının eline geçtiğinde söz konusu sohbetleri bulması, şifrenizi bilmiyorsa oldukça zor olacaktır.

ekran-goruntusu-2023-12-01-173539.png

'KİLİTLE' SEÇENEĞİNE TIKLAMAK YETERLİ

Meta, WhatsApp için Şifreli Mesajlar özelliğini bazı ülkelerde kullanıma sundu. Dünya genelinde herkes için ne zaman sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor. Tahminler, önümüzdeki haftaları gösteriyor. Sonuç olarak şu anda beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

ekran-goruntusu-2023-12-01-173543.png

WhatsApp, son güncellemesiyle Şifreli Mesaj bir yana sohbetlerinizi korumanızı da daha kolay hale getirdi. Artık güvenlik önlemi almak istediğiniz bir sohbete basılı tutarak, sadece “Kilitle” seçeneğine dokunmanız yeterli.