Bir kaç damla dökünce horlamayı anında bitiriyor! İşte horlamaya karşı o doğal yöntem

Bir kaç damla dökünce horlamayı anında bitiriyor! İşte horlamaya karşı o doğal yöntem

Horlama, birçok insanın yaşadığı yaygın bir uyku sorunudur. Horlamaya etkili olabilecek bazı doğal çözümler vardır. İşte horlamayı en aza indirecek o doğal yöntem...

Çalışmalara göre yetişkinlerin yüzde 45'i zaman zaman horluyor. Horlayan insanların yüzde 75'inde obstrüktif uyku apnesi bulunuyor ve bu durum, kalp hastalıkları riskini artırıyor. Horlama evlilikte de büyük sorunlara neden olabiliyor.

HORLAMAYA DOĞAL ÇÖZÜM

Horlamaya etkili olabilecek doğal çözümlerin en başında şüphesiz, adaçayı gelir. Adaçayı, anti-inflamatuar ve rahatlatıcı özelliklere sahip bir bitkidir. Boğaz ve burun bölgesindeki tıkanıklığı azaltan adaçayı, solunumu kolaylaştırır ve bu sayede horlamayı azaltır. Adaçayı, boğazı ve solunum yollarını rahatlatarak horlamayı azaltır.

Öte yandan adaçayı, boğaz ve burun dokularının şişmesini azaltır. Böylece tıkanıklığı gidererek daha rahat bir nefes almayı sağlar. Bu, horlamayı önlemeye ve uyku sırasında daha sessiz bir uyku geçirmeye yardımcıdır. Adaçayı aynı zamanda rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Stresi azaltır, kasları gevşetir ve uyku kalitesini artırır. Tüm bunlar da horlamayı azaltmaya yardımcı olur. Çünkü stres ve gerginlik horlamayı tetikleyen iki unsurdur.

HORLAMAYA KARŞI ADAÇAYI NASIL KULLANILIR? 

Adaçayı genellikle burun damlası formunda kullanılarak veya soluyarak horlamaya karşı etkilidir.

Birkaç damla adaçayı yağı, bir bardak sıcak suya eklenerek buharını soluyun. Bu, burun tıkanıklığını hafifletir ve solunumu kolaylaştırır. Ayrıca adaçayı, kaya tuzu ve karbonat ile bir doğal kür hazırlayabilirsiniz.

1 su bardağı kaynar suyun içine 4 yaprak adaçayı atın ve bir süre demleyin. ardından 1 çay kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı günde 2 defa olacak şekilde burun damlası olacak şekilde kullanarak horlamayı önleyebilirsiniz. Ayrıca, adaçayı yağı ile yapılan gargara da horlamayı önler.

UYUDUĞUNUZ POZİSYONU DEĞİŞTİRİN

Sırt üstü yatarsanız dilinizin tabanı ve damağınızın yumuşak kısmı boğazınızın arka duvarına çöker ve uyku esnasında ses çıkarır. Yana dönerek yatmanız bunu önlemeye yardımcı olabilir.

Bir vücut yastığı (tüm vücudu destekleyen tam uzunlukta bir yastık) yatış pozisyonunuzda düzeltme sağlar. Yana yatarak uyuyabilmenizi sağlar ve bu da horlamanızı büyük ölçüde azaltabilir.

Horlama, uyku pozisyonundan bağımsız olarak devam ederse, obstrüktif uyku apnesi horlamanızın nedeni olabilir. Bu durumda bir doktora görünün.

KİLO VERİN

Kilo vermek horlamayı durdurmaya yardımcı olabilir ama bu kesin bir çözüm de değildir. Sonuç olarak zayıf insanlar da horlar.

Eğer kilo aldıysanız ve horlamaya başladıysanız, kilo vermeniz horlamayı durdurmanıza yardımcı olabilir. Boynunuzun etrafında kilo alırsanız, aldığınız kilolar boğazın iç çapını sıkarak, uyku sırasında horlamanıza neden olabilir.

UYKUDAN ÖNCE ALKOL HORLAMAYA NEDEN OLUR

Alkol ve sakinleştiriciler, boğazınızın arkasındaki kasların dinlenme tonusunu azaltır; bu da daha çok horlamanıza neden olur. Uyumadan dört ila beş saat önce alkol içmek horlamayı daha da kötüleştiriyor. Normalde horlamayan insanlar alkol aldıktan sonra horlayabilirler.