Çileklerin küflenmesini engelleyen formül!

Çileklerin küflenmesini engelleyen formül!

Çilek bozulmadan nasıl saklanır? Eğer satın aldığını çilekler çabuk küfleniyor veya bozuluyorsa çözümü basit. İşte detaylar...

Yaz meyveleri arasında birçok insanın severek tükettiği çilek, içerdiği antioksidanlar sayesinde bilişsel gerilemeyi önleyebiliyor. Beynin düşünme ve işlem yeteneğini korumada yardımcı olabiliyor. Ayrıca hafızayı destekleyerek Alzheimer hastalığının oluşmasında önleyici olabiliyor. Ek olarak bağışıklık sistemini güçlendirebiliyor. Tüm bunların sonucunda ise sağlık açısından faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Ancak kısa sürede küflenmesi can sıkıcı olabiliyor.

Satın alınan çileklerin bir müddet sonra küflenmeye başladığı görülebiliyor. Peki, çileklerin küflenmesinin önüne nasıl geçebiliriz? İşte püf noktası...

ÇİLEK KÜFLENMESİNİ YAVAŞLATABİLEN YÖNTEMLER

Çilek küflenmesini önleyebilen bazı yöntemler bulunuyor. Söz konusu yöntemler sayesinde, küflenme süreci yavaşlatılabiliyor. İşte söz konusu yöntemlerden birkaçı...

-Satın alınan çilek eve getirildiğinde öncelikle çürük olanları ayrılmalı. Ardından aynı gün tüketilecekse yıkanan çileklerin dolap yerine dışarıda bekletilmesi öneriliyor.

- Çilekler bir sonraki güne saklanacaksa, küflenme sürecini yavaşlatabilmek için dolaba koyulması öneriliyor. Bu yöntemde çilekler yıkanmaz ve bir kabın içerisine yerleştirilir. Üzeri de kağıt havluyla örtülür. Ayrıca kabın ağzı sıkıca kapatılır.

-Daha uzun süre küflenmesini önleyebilmek için 3 bardak soğuk suya 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Ardından çilekler hazırlanan suya batırılır. Devamında iyice durulanır ve kurulanır. Ancak kurulama işlemi oldukça önemlidir. Zira nemli çilekler hızlı bir şekilde küflenebilir. Sonra kurutulan çilekler hava almayacak şekilde bir kaba yerleştirilir ve üzeri kağıt havlu ile örtülür.