Eğitim yardımı başvuru ekranı açıldı! Her ay 500 TL ödeme yapılacak

Eğitim yardımı başvuru ekranı açıldı! Her ay 500 TL ödeme yapılacak

Okullar açılıyor, okul alışverişleri de yavaş yavaş başlıyor. Öğrenciler ve veliler bir yandan yeni eğitim döneminin heyecanını yaşamaya başlarken bir yandan da aran masraflar bu heyecanı gölgeliyor. Okul masrafları aileleri uzun uzun düşündürüyor.

Okulların açılmasına artık çok az bir zaman dilimi kaldı. Ağustos ayının ortalarında okulların açılış tarihi ile ilgili araştırmalar da sıklaşırken bir yandan da okul alışverişleri için harekete geçildi. Katlanan masraflar velilerin belini bükerken okul masraflarını nasıl karşılayacaklarını, okul ihtiyaçları için en uygun alışverişi nasıl yapacaklarını düşünen veliler belediyelerden yapılan eğitim yardımı başvurularını da yakından takip ediyor. Bu konuda Pamukkale Belediyesi’nden aileleri sevindiren bir haber geldi. Eğitim yardımı başvuruları başladı. Başvuru ekranı açık. Başvurular 15 Ağustos-15 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacak. İşte başvuru detayları ve tüm merak edilenler…

8 AY BOYUNCA 500 TL EĞİTİM YARDIMI VERİLECEK

Okullar açılmadan hemen önce kırtasiye ihtiyaçları, okul gereçleri ve tüm eksiklerini tamamlamak isteyen öğrenciler ve aileleri masrafları kara kara düşünürken ülke genelinde çok sayıda belediyeden öğrencilerin ve velilerin yükünü hafifletmek amacıyla eğitim yardımı duyuruları geliyor. Bu konuda Pamukkale Belediyesi’nin de bir çalışması oldu ve eğitim yardımı duyurusu geldi. Açıklamayı bizzat yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere yönelik eğitim desteğinin devam edeceğini belirtti. Eğitim desteği kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 2 bin 500 öğrenciye ayda 500 TL olmak üzere 8 ay boyunca eğitim yardımı sağlanacağını açıkladı. Eğitim yardımı başvurularının da başladığını duyuran Örki, başvuruların belediyenin web sitesi üzerinden yapılabileceğini belirtti ve başvuru tarihini 15 Ağustos-15 Eylül olarak bildirdi.

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Pamukkale Belediyesi, okul masrafları için sağladığı eğitim yardımı kapsamında tam 2 bin 500 öğrenciye 8 ay boyunca 500 TL destek sağlayacak. İstenilen evrakların ardından yapılacak incelemelerin ardından bu desteğe en çok ihtiyacı olan 2 bin 500 öğrenci eğitim desteği almaya hak kazanacak.

Pamukkale Belediyesi tarafından sağlanacak olan eğitim yardımından yararlanmak isteyenler için başvuru şartları ve başvuru için istenilen belgeler ise şu şekilde:

- Eğitim yardımına başvuran öğrencinin kimlik fotokopisi

- Öğrencinin not ortalaması, yıl kaybı ve disiplin cezasının olup olmadığına dair okulundan onaylı belge

- Başvuruda bulunan öğrencinin öğrenci belgesi

- Okuyan diğer kardeşlerin öğrenci belgeleri

- Varsa kendisinin veya ailesinin yüzde 40 üzeri engelli raporu

- Varsa şehit veya Gazi yakını olduğunu gösteren belge

- Varsa lisanslı sporcu olduğunu gösteren belge

- Varsa kira kontratı veya ev kredisi ödeme belgesi (bankadan alınacak)

- Anne veya babası esnaf olanlar ayrıca vergi levhasını da ibraz etmek durumundadırlar

- Çalışan ve emekli aile üyelerinin her biri için en son aya ait maaş bordrosu

- Anne babası ayrı olanların öğrenci velayet belgesi