Kasko Fiyatlarındaki Sırlar: Uygun Fiyatlı Koruma Bulmanın Yolları

Kasko Fiyatlarındaki Sırlar: Uygun Fiyatlı Koruma Bulmanın Yolları

Araçta ortaya çıkan hasar masraflarını belli ölçüde ya da tümüyle ödeyen kasko, zorunlu tutulmayan bir sigorta türüdür.

Trafik sigortası gibi zorunlu olmamasına rağmen artan maliyetlerden kaynaklı olarak artık pek çok araç sahibi, kasko sigortasıyla güvenlik önlemlerini arttırır. Kasko, kaza ve benzer durumlarda hasar oluşması durumunda sigortalı kişinin aracına odaklanır. Aracını ve bütçesini korumak isteyen araç sahipleri, güvenli sigorta şirketlerine online başvuru yaparak kasko değeri hesaplama ve teklif alma süreçlerini başlatırlar.

Araç kasko değer listesi neticesinde ortaya çıkan tablo, alacağınız teklifi, kasko fiyatını ve poliçenin içeriğini büyük oranda belirler. Siz de araç kasko sorgulama sonrasında oluşturacağınız doğru poliçe ile beraber aracınızı 1 sene boyunca güvence altına alabilirsiniz. Bir sene içerisinde gösterdiğiniz genel performans, yeni döneme alacağınız indirimlere zemin hazırlar. Peki kasko fiyatlarındaki sırlar nelerdir? Kasko fiyatlarında daha uygun seçenekler bulmak adına nelere dikkat edilmelidir? Bu trend soruların yanıtlarını içeriğimizde bulmanız mümkün.

Kasko Sigortası Hakkında

Günümüzde en çok tercih edilen özel sigortalarından biri olan kasko, genel olarak Zorunlu Trafik Sigortası ile karıştırılır. Adından da anlaşılacağı üzere Zorunlu Trafik Sigortası, tüm araç sahipleri için zorunlu tutulan bir sigorta seçeneğidir. İsteğe bağlı bir sigorta türü olan kasko, doğrudan karşı tarafın hasarıyla ilgilenmez.

 Kasko yaptırırken aracın plakası, yılı, modeli, motor numarası ve talep edilen ana ve ek teminatlar belirleyicidir. Tüm bu faktörlerden yola çıkarak ödemeniz gereken prim düzeyi değişebilir. Teklif alacağınız süreçte sigortanın ana kapsamını ve teklif edilen ek teminatları detaylıca incelemelisiniz. Çünkü söz konusu teminatlarla ilgili yaklaşımlar, şirketten şirkete değişiklik gösterebilir.

Genel itibarıyla kabul gören ana teminatlar; çarpma, çalınma, yanma, çarpılma, devrilme gibi unsurlardır. Fakat pek çok özel durum, ek teminatlar içerisinde kendine yer bulabilir. Deprem, sel, lokavt, grev, toplumsal hareketler, anahtar kaybı, cam teminatı vs. bu tip teminatlara örnek olarak gösterilebilir. Sigortalı arzu ederse yurt dışında meydana gelebilecek olası riskleri de ek teminatlarla güvence altına alabilir. Bu noktada kişisel beklentilere ve önceliklere göre bir poliçe oluşturmakta yarar vardır.

Uygun Fiyatlı Kasko Teklifleri

Kasko sigortasına ilginin artması, bu konuda hizmet sunan sigorta şirketlerinin de sayısını arttırmıştır. Sigorta şirketleri arasında en ideal teklife ulaşmak adına sunulan ana ve ek teminatlar dışında özel indirimleri de takip etmeniz gerekir. Genel olarak kasko teklifleri, şirketlerin resmi siteleri üzerinden online olarak alınır. Başvuru formunda aracınıza dair talep edilen bilgileri doğru şekilde girmeniz durumunda size en uygun kasko tekliflerini öğrenebilirsiniz.

İkinci el ve sıfır araçların kasko poliçeleri arasında ciddi farklılıklar söz konusudur. Öte yandan araç sahibinin kaza konusundaki referansları da göz önünde bulundurulur. Araç üzerinde kayıtlı olan kazaların listesi, teklif esnasında önemli bir kriter olarak kabul edilir. Kabul edileceği üzere sık kaza yapan bir araç sahibi, sigorta şirketleri için yüksek risk barındırır. Bunun yanında sigortalının yer aldığı şehre göre de teklifler değişebilmektedir. Örneğin metropol şehirlerde, trafik yoğunluğunun fazlalığından kaynaklı olarak kaza olasılığı daha yüksektir. Ayrıca bu tip yerlerde lokavt, eylem, grev, terör saldırıları gibi toplumsal olay ve durumların gerçekleşme potansiyeli görece yüksektir.

Sigorta şirketleri poliçe tekliflerinde sadece çarpılma/devrilme gibi senaryolar üzerinde durmaz. Kısa süreli ihtiyaçlara yanıt vermek adına araç sahipleri isterlerse aylık kasko sigortası için de teklif alabilirler. Bu arada bazı meslek gruplarında faaliyet gösteren kişiler özel olarak indirim teklifleri alabilir. Ayrıca sene boyunca aracında hasara neden olmayan dikkatli sürücüler, bir sonraki teklifte daha ciddi indirimlerle karşılaşabilir.

Sigorta şirketleri; dar kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko gibi opsiyonlarla geniş bir fiyat skalası yaratır. Online başvuru yaparak aracınız için en uygun kasko poliçe teklifini hemen alabilirsiniz.