Matlatmış bardakları kireçten kurtaran yöntem! Bardaklar pırıl pırıl oluyor

Matlatmış bardakları kireçten kurtaran yöntem! Bardaklar pırıl pırıl oluyor

Zamanla bardaklar kireçlenir ve rengini kaybeder. Bardak temizliğinde işte bilmeniz gereken temizlik yöntemi

Bardakların kireçlenmesi, sert suyun içerisinde bulunan minerallerin zamanla bardak yüzeyine birikmesi sonucunda oluşur. Sert su, yüksek kalsiyum ve magnezyum içeriğine sahip olduğundan, bu mineraller bardak yüzeyinde birikerek kireçlenmeye neden olur. Kireçlenme sonucunda bardaklar matlaşır ve hoş olmayan bir görünüm kazanır.

BARDAK TEMİZLEME YÖNTEMİ

Mynet.com sitesinde yer alan içerikte; Matlaşan bardakları temizleme yöntemleri paylaşıldı. İşte o yöntemler arasında işe yarayan en etkili formül

SİRKE KULLANIN


Sık kullanılan ve bulaşık makinelerinde yıkanan cam bardakların bir süre sonra matlaşmasının ardından onları eski parlaklığına kavuşturmak düşündüğünüzden çok daha kolay. Bu işi yapacak sihirli şey ise sirke...

sddefault.jpg

BARDAKLARI SİRKENİN İÇERİSİNDE BEKLETİN


Eğer evinizde parlatılması gereken bir sürü cam malzeme varsa ve bunlar ilk kez parlatma işlemine tabi tutulacaklarsa, önce bunları bir ölçek su ve bir ölçek elma sirkesinden oluşan bir sıvıda bekletmeniz gerekir. Bir süre sonra bu cam bardakları sirkeli sudan çıkarın ve yumuşak bir bez ile bardakları ovun. Böylelikle kalsiyum ve su izleri çıkacaktır.

DİŞ MACUNU KULLANIN


Diş fırçanıza, günlük kullandığınız diş macununu sıkın ve ıslatın. Ardından matlaşan bardağınızın içini ve dışını dairesel hareketler ile güzelce fırçalayın. Bu işlemin ardından bekletmeden bardağınızı ılık su ile durulayın. Bardağınız tekrar ışıl ışıl!

LİMON VE TUZ


İkiye böldüğünüz limonu, tuza bandırın. Ardından matlaşan bardakların içini ve dışını kuvvetli bir şekilde ovun. En son ılık sudan geçirin ve bu kadar!

BULAŞIK MAKİNESİ AYARINA DİKKAT EDİN


Tabii ki, bardakların temizlenmesinin ardından yeniden matlaşmasını önlemenin de bazı yolları var. Örneğin sert ya da kireçli suyunuz varsa bardakta iz kalacaktır ve bunu bulaşık makinesinde kurutmanız bu kalıntıların adeta "pişmesi"ne neden olacaktır. Bu nedenle bulaşık makinenizde kurutma seçeneğini "üflemeli kurutma"ya ayarlamalısınız.

İlgili Haberler