Aykut Kocaman: Futbolu bırakmaya da hazırım

Aykut Kocaman: Futbolu bırakmaya da hazırım

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, olaylı Beşiktaş derbisine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Kocaman, "Şenol Hoca'nın kafasına gelen cisim para gibi görünüyor ama kan yok kardeşim, yok. Bu bölge yarılsa kanar. Her insanda böyle. Şenol Hoca ayrı bir insan türü değil. 5 tane dikiş atılacak kadarsa kanar. Zor ve sağlıksız bir durum bu. Bence hoca içeride bilincini kaybettiyse belki soyunma odasında bir şey yapıldı. Bir tanesi desin ki 'Aykut Hoca yanılıyorsun' ben futbolu bırakm

Spor Toto Süper Lig’de 30. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Antalyaspor’u 4-1 mağlup ederken karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, olaylı Beşiktaş derbisine de değindi ve gündeme damga vuracak ifadeler kullandı.

Kocaman, “Hiç tartışmasız maçın kalan tarafının oynanmasını istiyoruz. Bir kere sahadan çekilen taraf Beşiktaş. Hakemler sahada. Bazı insanlar gibi arsızlık yapmak istemiyorum hükmen galibiyet gibi bir şey söylemek istemiyorum. Çok net, maçın kalan tarafının oynanması gerekiyor. Beşiktaş zaten finali kalan dakikalarda da alabilir. Bu maçı tatil edecek hiçbir şey yok ortada. Yani akılsız bir insan değiliz. Bir şeyler oldu. Sanki maçı tatil etmek isteyen korner direklerinin oraya oturmuş Fenerbahçeli olduğu iddia edilen gruplardı. Sonra istenmeyen olayların olduğu ana kadar sahanın içinde maçı tatil edecek hiçbir şey yoktu. Akıllıca olan şey maçın kalan kısmının oynanması. Son derece akıllı ve mantıklı, doğru çözüm bu görünüyor” ifadelerini kullandı.

‘Ne yapıyorsunuz?’

Şenol Güneş’in açıklamalarına cevaben de konuşan Aykut Kocaman, “Maçın iptali sanki Şenol Hoca’nın kafasındaki dikişler ve sonradan kan mı bilemiyorum, bir şeyler sürülmüş. Batikon gibi bir şey sürülmüş. Her şey bunun üstünden yürüyor. Fenerbahçe vahşeti, uluslararası camiada yankı uyandırması, her şey bunun üstünden yürüyor. Seyircilere ‘yapmayın’ derken Oğuzhan’ı gördüm. Oğuzhan’a ‘otursana ceza alacaksın’ dedim. Mustafa Pektemek’e de aynısını söyledim. Şeno Hoca’nın gittiğini gördüm ve su geldiğini gördüm. İçimden geçeni de söyleyeyip ‘Ne yapıyorsunuz’ dedim. Tolga’yı gördüm ve ‘Sakin olun’ dedim. ‘Hocam görmüyor musun? Neler oluyor?’ dedi. Türkiye’nin her yerinde görmek istemediğimiz berbat olaylar bunlar. Sonraki durum şu oldu, maçın iptal olduğunu öğrendik. Neden iptal oldu? Benim gördüğüm hocanın başından dolayı olduğu görünüyor” dedi.

Kocaman daha sonra Güneş’in başında kanama olmadığını iddia etti: Hep Fenerbahçe üzerinden yürüyor. Evet şiddetle kınıyorum, Şenol Hoca’ya edilen küfürleri de kınıyorum. Ama olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterenleri de kınıyorum. A’dan Z’ya bütün kameraları izledim. Hoca soyunma odasına harika bir şekilde giriyor. Oradan sedye ve ambulansla çıkıyor. Kafasına gelen cisim para gibi görünüyor ama kan yok kardeşim, yok. Bu bölge yarılsa kanar. Her insanda böyle. Şenol Hoca ayrı bir insan türü değil. 5 tane dikiş atılacak kadarsa kanar. Zor ve sağlıksız bir durum bu. Bence hoca içeride bilincini kaybettiyse belki soyunma odasında bir şey yapıldı. Bir tanesi desin ki Aykut Hoca yanılıyorsun ben futbolu bırakmaya da hazırım. Binlerce özür dilemeye razıyım. Ortada bir oyun var, bu oyunun düzenleyicisi biz değiliz. Şenol Güneş gibi Türk futbolunun son dönemde büyük başarılar kazanmış bir insanı için de her şeyin düzeltilmesini istiyorum. Çok ayıp oluyor. Bir takım gazete, medya manipülasyonlarıyla oynanacak bir kulüp değil, bu kulüp. Herkes ayağını denk alsın. Olmayan bir şeyle Fenerbahçe’yi kimse suçlamasın.”