Psikolojiyi bozan yiyecekler belli oldu

Psikolojiyi bozan yiyecekler belli oldu

Bazı yiyeceklerin psikolojiyi olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Siz de psikolojiyi alt üst eden bu yiyeceklerden uzak durun.

Günümüzde yeme içme alışkanlığı bambaşka bir hal aldı. Dondurulmuş, işlenmiş gibi sağlığa olumsuz etkileri olan gıdalar çokça tüketilmeye başlandı. Özellikle bazı yiyeceklerin psikolojiyi de kötü anlamda etkilediği ortaya çıktı.

Peki psikolojiyi alt üst eden bu yiyecek ve içeceklerin yerine neler yapabiliriz? İşte yanıtı...

BU YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

en-saglikli-meyve-suyu-turleri-151fae9e-4378-4ceb-8006-35f2f2360dfd.jpg

MEYVE SUYU

Meyve suyu sağlıklı bir içecektir fakat lif açısından oldukça eksiktir. Lif olmadan, meyve suyu vücudunuzda şekeri yükseltir ve bu da sizi olduğunuzdan daha sinirli biri yapabilir. Meyve suyu yerine, su içmeyi ya da meyvenin kendisini yemeyi deneyebilirsiniz

650x344-gazli-iceceklerin-icerisinde-neler-var-en-cok-tuketilen-mesrubat-turu-1534064585854.webp

GAZLI İÇECEKLER

Gazlı içeceklerin içinde yüksek miktarda şeker bulunur. Sağlıksız olmalarının yanı sıra depresyonla da bağlantılı olduğu yönünde görüşler vardır. Ayrıca, içlerindeki kafeinin kaygıya sebebiyet verdiği bilinmektedir. Gazlı içecekler yene maden suyu içebilirsiniz.

beyaz-ekmek-ve-kizartmadan-uzak-durun-4399-1.jpg

BEYAZ EKMEK

Toplum olarak ekmeksiz sofraya oturamasak da, beyaz ekmek tüketmekten mümkün olduğu kadar kaçınmalısınız. İşlenmiş beyaz un, hızlı bir şekilde kan şekerine dönüşür ve bu da oldukça sağlıksızdır. Tam tahıllı ekmekleri deneyebilirsiniz.

evde-ketcap-yapimi.webp

KETÇAP

Ketçap yüksek miktarda şeker ve yapay tatlandırıcı içerir ve bu maddeler de kaygı ve depresyonla bağlantılıdır.

kizarmis-tavuk-yapmanin-puf-noktalari.webp

KIZARMIŞ TAVUK

Kızarmış yiyeceklerin neredeyse tümü, etten aldığınız faydayı azaltır ve yiyecekleri sağlıksız bir hale dönüştürür. Kümes hayvanlarını seviyorsanız hindiye bir şans verebilirsiniz. İçinde bulunan triptofan kaygıyı önler.

kolay-salata-soslari-bs64-9a53f1c6-e3af-439f-889e-a9b142efb893.jpg

SALATA SOSU

Hazır salata soslarının içlerinde şeker ve yüksek fruktozlu mısır şurubu bulunur. Bunlar ise, kaygı ve depresyona yol açarlar. Bu soslar yerine, evde kendiniz salata sosu yapmayı deneyebilirsiniz.