Üniversiteler ertelendi mi, neden ertelendi? 2023-2024 Üniversiteler 2 Ekim'de mi açılacak?

Üniversiteler ertelendi mi, neden ertelendi? 2023-2024 Üniversiteler 2 Ekim'de mi açılacak?

2023- 24 eğitim ve öğretim yılının ne zaman başlayacağı öğrencilerin merak konusu oldu. Eğitim döneminin başlamasına kısa süre kalmasıyla beraber arama motorlarında Üniversiteler 2 Ekim'de mi açılıyor? Üniversiteler ertelendi mi, neden ertelendi?

Yeni eğitim öğretim yılı iple çekilirken, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteli olan öğrencilerin üniversitelerin açılış tarihine yönelik araştırmaları da başladı. Lisans eğitimine başlayacaklar ve hâlihazırda lisans öğrencisi olanlar YÖK duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor.  Ayrıca üniversite açılış tarihinin ertelendiği iddiaları dolaşıma sokuldu. Bu paylaşımları gören öğrenciler “Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılıyor, üniversitelerin açılış tarihi 2 Ekim’e mi ertelendi?” sorularına yanıt arıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversitelerin açılış tarihi ertelendi mi?

Üniversitelerin açılış tarihi için yapılan aramalar arttı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen üniversite açılış takvimi sorgulanırken, üniversitelerin ne zaman açılacağı, 2 Ekim’e ertelenip ertelenmediğine dair merak edilenler arttı. Üniversitenin açılış tarihi, YÖK tarafından belirlenmiyor; Üniversitelerin kendi takvim takvimlerini kendileri oluşturur. Bu nedenle, bir üniversitenin açılış tarihi başka bir üniversitenin açılış tarihi farklı olabiliyor.

ÜNİVERSİTELER 2 EKİM’DE Mİ AÇILIYOR?

YÖK’e bağlı olarak eğitim veren üniversitelerin açılış tarihi farklılık gösterebilir, ancak üniversitelerin açılış tarihinin 2 Ekim’e ertelendiğine dair resmi bir açıklama yok. Okulların akademik takvimini sorgulamak gerekiyor.

Üniversiteler güz döneminin Eylül ayının üç ya da dördüncü haftasında başlayacak. Üniversitelerde kayıtlar, 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. Bu tarihten sonra tüm üniversitelerde eylül ayının 2. haftası gibi eğitim ve öğretimin başlaması bekleniyor.

Gaziantep Üniversitesinin akademik takvimine baktığımızda derslerin 25 Eylül 2023 tarihinde başlayacağı görüldü.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde derslerin 18 Eylül 2023 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi akademik takvimine göre dersler 25 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yayınlanan akademik takvimde ise derslerin 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacağı belirtiliyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi akademik takvimine göre dersler 18 Eylül'de başlıyor.

Marmara Üniversitesi akademik takviminde derslerin 25 Eylül'de başlayacağı görülüyor.

Anadolu Üniversitesi akademik takviminde de derslerin 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacağı görüldü.

ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?
İstanbul Üniversite Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi harç ödeme işlemleri başladı. Güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos Pazartesi günü başlamıştır. 2023-2024 güz yarıyılı kayıt yenileme kılavuzu AUZEF’in resmi sitesi üzerinden yayınlanmıştır. Harç ücretleri için son gün 1 Eylül Cuma günüdür.