Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş'la görüşüyoruz

Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş'la görüşüyoruz

Kılıçdaroğlu, gündeme dair merak edilen her şeyi Hande Fırat'la Gece Görüşü'nde değerlendiriyor.

YURT GAZETESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hande Fırat'la Gece Görüşü programında Gazeteciler Abdülkadir Selvi ve Murat Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

CHP-İYİ Parti-HDP birlikte mi?

Muhalefet partileriyle parlamentoda iş birliği yapıyoruz. HDP, İYİ Parti evet dedi ama MHP'liler söz verdi, AK Parti'yle devam etti sonra. Buna işbirilği mi denir bilmiyorum ama toplumun sorunları çözmek için anlaşıyorlarsa işbirliği olur. Türkiye'nin her tarafında CHP'nin adayı olacak. İttifak olmayacak, kendi adayını gösterecek.İş birilği yönünde talep gelirse görüşürüz. Milletvekili seçimlerinde yasal işbirliği vardı, yerel yönetimleride partilerden çok aday profili önemli.

Mansur Yavaş'ın adaylığı

Kendisiyle görüşüyoruz. Siyasetin önemli bir aktörüdür. Yerel birikimi olan bir insan. Saygı duyulması gereken bir siyasetçi. Şimdiden Ali mi olacak, Veli mi olacak bilmiyoruz. Memnuniyet anketi yapıyoruz şu anda.

Akşener ile görüşme

(Meral Akşener'in "Benim için Ankara önemlidir. Ankara'yı isterim" sözü)

Bunları bugün için tartışmayı doğru bulmuyorum. Mansur Yavaş ı da yıpratır. Bu tartışmalar için zemin henüz erken. 5 aylık bir süremiz var. Ankara'yı herkes ister.