Duyamadım... 'Berkin'in annesi' mi demiştiniz?

MHP hariç, ortaya kesin bir "hayır" koyan yok.

Demek ki bir şekilde koalisyon kurulacak.Lakin geçmişteki eylemlerine bakarak, bu "hayır"ın kısa süreceğini söyleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı RTE'nin tehdidi "erken seçime giderim haa"yı da katarsak hesaba, bir hükümet kurulacak. Bizim bu yorumlarımız, parti temsilcilerinin söylemleri, sadece parti tabanlarını ikna çabasıdır.

Çünkü erken bir seçim sonu görünmeyen bir yoldur.Birileri ve bazı siyasi partiler tarihe dahi gömülebilir. Riski göze alacak kimse kalmadı meydanda.

Bizim CHP'de bakanlık pazarlığı bitmiş de ''kimin hangi bakanlığa getirileceği''ne kadar bol dedikodulu sohbetler "algı yaratma" safhasını geçti, gidiyor. Baykal'ın kendisinin bile hesap edemediği "muhteşem dönüşü!" de bu muhabbetlerin önünü açıyor.

Yani dostlar, Ankara'da değişen bir şey yok.Herkes söylediğini inkar için en etkili yalanı arıyor.Hani neredeyse bir "mazeret üretme merkezi" kurulsa iyi iş yapar gibi.
AKP'li yönetici ve seçmen de CHP koalisyonundan yana.

Her şeyden önce böyle bir ortaklık 17-25 Aralık'ı "yargısız" aklayacak en iyi yoldur.Ortaklık sonunda yapılacak bir seçimde ise CHP'nin söyleyecek sözü kalmayacaktır. Ortaya koyacağı proje ve vaatlerin de seçmende "prim"yapmadığı görüldüğünden siyasi meydan yine AKP' ye kalır diye düşünmekteler.

CHP' nin "şişirdiği" yelkenleri "söndürmesi'' ise vekil ve yöneticileri belki üzmez ama AKP zulmünden kurtulmak için bedel ödemiş çok kişiyi umutsuzluğa sevk edeceği kesin.

Pardon, duyamadım: "Berkin Elvan'ın annesinin yüzüne mi bakamazsınız?"

Yok canım...Dert etmeyin... Onlar ilk defa kandırılmıyorlar... Alışıklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar