Dolar uzmanı Selçuk Geçer uyardı! Buna bulaşan kaybediyor..

Dolar uzmanı Selçuk Geçer uyardı! Buna bulaşan kaybediyor..

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yatırımcılara kritik bir uyarıda bulundu. Geçer'e göre ona yatırım yapanın parası elinden kayıp gidecek.

Selçuk Geçer, hangi yatırım aracının rekor bir düşüş yaşayacağını açıkladı.

3d-cryptocurrency-rendering-design-23-2149074555.webp

Dolar/TL kuruna ilişkin tahminleriyle gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kaybettiren yatırımın ne olduğunu açıkladı.

bitcoin-coin-golden-foil-pieces-around-decorative-background-211682-62.jpg

Son dönemde sert bir düşüş yaşayan bitcoin yatırımcıların ilgisini yine de çekmeye devam ediyor. Ancak yaşanan düşüşün ardından yatırımcılar bir hayli tedirgin olmaya başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer de en büyük kripto para birimine ilişkin yatırımcıları uyardı.

bitcoin-computer-graphic-card-93675-129964.webp

BITCOIN'DE KAYGI VERİCİ GERİLEME

Geçtiğimiz yıl önce 29 bin dolar seviyelerinde olan bitcoin 74 bin seviyelerine kadar gelerek yüzde 100’lük bir artış yaşadı. Son dönemde Amerika Merkez Bankası(FED)’nın faiz indirimine gitmemesi ise bitcoin tarafında kayıplara yol açtı. 73 bin dolar seviyesine kadar gelen bitcoin, 56 bin dolar seviyesine kadar geriledi.

bitcoin-cryptocurrency-digital-money-golden-coin-technology-business-concept-640221-102.webp

Bitcoin’in ödül yarılanması olarak adlandırılan Halving dönemine girmesi ise yükselişin habercisi olarak adlandırılıyor. Çünkü ödül yarılanması ile bitcoin yaratılma hızının yüzde 50 oranında düşmesi gerçekleşecek. Yasaya giren yeni bitcoin arzının azalması ise fiyatı yükseltecek.

bitcoin-dollar-93675-129787.webp

"KISA VADEDE GERİ ÇEKİLME YAŞAYACAĞIZ"

Ancak bitcoinin yaşadığı satış baskısı ise yatırımcıları tedirgin ediyor. Konu hakkında uzman isim Selçuk Geçer canlı yayında açıklamada bulundu. Geçer, “Bitcoin 40 bin doları görebilir. Bence çok muhtemel gibi görünüyor. Hele ki bugüne dikkat edin. Bitcoin ve Kripto paralarda da kısa vadede bir geri çekilme yaşayacağız ama orta ve uzun vadede çok çok yüksek seviyeleri de göreceğiz” dedi.