Herkesi korkutan haberi böyle duyurdu:  "Akaryakıt, alkol ve sigara artışına hazır olun"

Herkesi korkutan haberi böyle duyurdu: "Akaryakıt, alkol ve sigara artışına hazır olun"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) paylaştığı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) sonrası gelecek zamlara dikkat çeken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Akaryakıt, alkol ve sigara artışına hazır olun" ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) paylaştığı verilere göre, 2024 yılı Nisan ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Mart ayına göre yüzde 3,60 artış, 2023'ün aynı ayına göre yüzde 55,66 artış kaydetti. Verilerin açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerine gelecek zamlara dikkat çekti.

X hesabı üzerinden paylaşım yapan Bingöl, "Galiba vergi zamları otomatik, maaş zamları manuel! Aksi bir karar alınmaz ise 3 Temmuz'da alkol, tütün ve akaryakıt ürünlerindeki ÖTV tutarları otomatik olarak en az yüzde 15,61 oranında artacaktır. Mayıs ve Haziran ayı ÜFE yaklaşık yüzde 2 gelirse artış oranı yüzde 20'yi de geçecektir" diye yazdı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından otomatik ÖTV artışı yapılmaması yönünde bir kararı olmadığı sürece TÜİK tarafından açıklanan üretici fiyat endeksinde son altı ayda gözlemlenen değişim oranında, bu değişimin ilanı günü itibarıyla geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiş sayılır.