Burcu Köksal'dan Afyonkarahisar'daki sığınmacılara 'nikah ücreti' zammı! Fiyatı 25 kat arttırdı

Burcu Köksal'dan Afyonkarahisar'daki sığınmacılara 'nikah ücreti' zammı! Fiyatı 25 kat arttırdı

CHP'li Burcu Köksal yönetimindeki Afyonkarahisar Belediyesi'nde 400 TL olan nikah işlemleri ücreti, sığınmacılar için 10 bin TL'ye yükseltildi.

Afyonkarahisar'da 400 TL olan nikah işlemleri ücreti, sığınmacılar için 10 bin TL'ye yükseltildi.

SIĞINMACILAR İÇİN NİKAH ÜCRETİ 25 KAT ARTIRILDI

Yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal, belediye meclisi toplantısında sığınmacılardan alınan nikah ücretinin 25 kat artırıldığını duyurdu.

Belediye Meclisi tarafından alınan bu karar tartışmalara neden oldu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) karar üzerine belediyeye tepki gösterdi.

"İMAM NİKAHI İLE MAĞDUR EDİLEN YİNE KADINLAR OLACAK"

TKDF tarafından yapılan açıklamada, "Köksal'ın göreve geldiği günden itibaren sığınmacılara yönelik ayrımcı tutumunu endişeyle izlendiği" belirtilerek şöyle denildi:

"En son olarak 400 TL olan nikah ücreti Belediye Meclis Kararı ile sığınmacılar için 10 bin TL’ye çıkartıldı. Afyon’da sığınmacıların yerel halka oranı %1.5. 

Bu oran belediye eliyle gerçekleştirilen hukuksuzluğun tamamen popülist amaçlar taşıdığını gözler önüne seriyor. Bu ayrımcı uygulama neticesi resmi nikah yaptıramayacağı için imam nikahı ile mağdur edilen yine kadınlar olacak. Burcu Köksal, bu hukuksuz ve ayrımcı uygulamalarınıza bir an önce son verin."

ekran-goruntusu-2024-05-03-213256.jpg