CHP kurmayları Erdoğan'ın yumuşamasını değerlendirdi! Özgür Efendi'den Özgür Bey'e çıkan yol

CHP kurmayları Erdoğan'ın yumuşamasını değerlendirdi! Özgür Efendi'den Özgür Bey'e çıkan yol

CHP’li kurmaylar AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik onca hakaretinin ardından seçim hezimeti sonrası söylem değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimlerde birinci parti olan CHP'nin lideri Özgür Özel’in seçim hezimeti yaşayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin ardından en çok konuşulan konu Erdoğan'ın ve siyaset ortamının yumuşaması oldu.

ekran-goruntusu-2024-05-05-125007.png

SİYASETTE YUMUŞAMA DÖNEMİ

Her iki taraftan da olumlu açıklamalar gelirken, siyasette sert bir dil kullanmasıyla tanınan hatta muhalefete küfür ve hakaretler yağdıran Erdoğan, “Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.

ekran-goruntusu-2024-05-05-125016.png

CHP'LİLER NİYET OKUMASI YAPMIYOR

Cumhuriyet'in aktardığına göre Erdoğan’ın değişen söylemlerini değerlendiren CHP kurmayları, “niye böyle bir söylem değişikliğine gittiğiyle ilgili niyet okuması yapmadıklarını” söylüyor.

MÜZAKERE DE VAR MÜCADELE DE

CHP’nin birinci parti sorumluluğunda davranması gerektiğini söyleyen partililer, “İnsanlar bizden sıkıntılarını dillendirmemizi, bu konuda kimle konuşmamız gerekiyorsa konuşmamızı bekliyor. Biz de bu nedenle ‘Müzakere de mücadele de ederiz’ diyoruz. Ülkenin ortak sorunlarına çözüm için bazen el sıkmak da gerekiyor” diyor.

ekran-goruntusu-2024-05-05-125012.png

ERDOĞAN'A MI YARAR DİYE BAKMIYORLAR, KENDİLERİNE GÜVENİYORLAR

Kurmaylar, “AKP ile iyi iletişim Erdoğan’a yarar” iddiasına ilişkin de “Biz kendimize güveniyoruz, böyle bir endişemiz yok. Ama bu görüşmelerin ülkeye faydası olur. Ekonomik kriz, dış politika gibi konularda sorunlarımız yumuşayan bir dille çözülebilir. Kutuplaşmanın zarar verdiğini söyleyen her zaman bizdik. Dün hangi noktadaysak orada olmaya devam ediyoruz. Siyasette bir dil değişikliğine öncü olduk, Erdoğan da attığımız adıma olumlu karşılık verdi. Bundan sonra nasıl olacağını göreceğiz. Ülkemizin kazanmasını istiyoruz” değerlendirmesini yapıyor.