Türkiye Belediyeler Birliği'nde başkan kim olacak? Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı?

Türkiye Belediyeler Birliği'nde başkan kim olacak? Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı?

31 Mart bitti şimdi de belediyelerde yeni bir yarış başlıyor. Türkiye Belediyeler Birliği'nde (TBB) yeni başkan Ekrem İmamoğlu mu yoksa Mansur Yavaş mı olacak?

Yerel seçimlerin ardından TBB'de bir değişimin yaşanmasının beklendiği kaydedildi. Birliğin başkanlığını hem Ekrem İmamoğlu hem de Mansur Yavaş tarafından istendiği söyleniyor.

Duvar'ın aktardığına göre 31 Mart sonrası TBB yönetimi değişecek.

İMAMOĞLU DA İSTİYOR YAVAŞ DA

Önümüzdeki 1-2 ay içinde yapılması beklenen birlik seçiminde CHP’li belediyelerin başkanı belirleyecek çoğunlukta olduğu kaydedilirken kulislere göre, daha önce eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da başkanlığını yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği yönetimini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da istediği belirtildi.

BU DURUM BİR KRİZE YOL AÇAR MI?

Parti yöneticileri, “Bu durum bir kriz konusu olur mu” sorusuna ise “Hayır olmaz, aralarında bir çözüm bulur, anlaşmaya varırlar” yanıtını verdiği kaydedildi.

"KAYNAKLARIN HAKKANİYETLİ DAĞITILDIĞI BİR YAPIYA DÖNÜŞECEK"

Ayrıca, bütçesinin yarısından fazlası CHP’li belediyelerden kesilmesine karşın kaynaklarının tamamına yakınının yıllarca Cumhur İttifakı belediyelerine aktarıldığını söyleyen parti yöneticilerinin vurgusuna göre, “Türkiye Belediyeler Birliği de değişecek. Çoğunluk belki muhalefette olacak ama tüm partilerin güçleri ölçüsünde, adil şekilde temsil edildiği, kaynakların hakkaniyetli bir şekilde dağıtıldığı bir yapıya dönüşecek” denilmiş.