Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi topa tuttu: "2 telefonunda bylock çıkan biri bize laf söyleyemez!"

Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi topa tuttu: "2 telefonunda bylock çıkan biri bize laf söyleyemez!"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Koç, seçim isteyen kulüpleri ihanetle suçlayan Mehmet Büyükekşi'yi topa tuttu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "En güvenilmez kurum TFF'dir. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki futbol sektörüdür." ifadelerini kullandı.

Skandal hatalar ve kararlarla gündemden düşmeyen Türk futbolunda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye karşı yüzlerce kişi imza topladı ve seçimli kongre istedi. Büyükekşi ise Fenerbahçe başta olmak üzere demokratik bir şekilde seçim isteyen kulüpleri siyasete benzer bir dil kullanarak ihanetle suçladı. Mehmet Büyükekşi'ye Koç'un tepkisi sertti.

İşte Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Durup dururken imza süreci başlamadı. Herkes memnun mesut, dünya toz pembe, kimse şikayet etmiyor, boş vaktimiz var gidip imza toplayalım denmedi.

"EN GÜVENİLMEZ KURUM TFF"

Futbol sektörünün nasıl son derece ilginç, garip, kindar ve son derece kolay günü kurtarmak için yalan söyleyen bir insanın elinde olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım. Biz artık kendimizi savunmaktan bıktık. Riyad'da ihaleyi bize çıkardılar. Aynısını yapıyorlar.

En güvenilmez kurum TFF'dir. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki futbol sektörüdür. Hakemlik yazboz tahtasına döndü.  Hakemlik müessesi yerle bir edildi. 21 ayda hakemlik müessesinde ne kadar çok uygulamalar, sistemler denenip, vazgeçildiğini görüyoruz.

"KİNDAR BİR BAŞKAN VE GALATASARAY'LA GARİP İLİŞKİ"

Kindar bir TFF başkanımız var. Galatasaray ile arasında garip bir ilişki var.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra Fenerbahçeli oyunculara ağır ceza vermek için raporlar değiştirildi ama cesaret edemedi. Oyuncularımıza 4-5 maç ceza verilecekti.

"BUNLAR YÜZÜNDEN SÜPER KUPAMIZI ÇÖPE ATTIK"

İmza sürecini anlattım. Biz imza sürecinde işin başı değiliz. Biz işin içindeyiz. İmzamızı verdik. Eğer işin içinde olmasak riyakarlık olurdu. Biz zaten istifa etmesi gerektiğini Ocak'ta söyledik. Biz bunlar yüzünden Süper Kupamızı çöpe attık

1 Mayıs'ta bir açıklama yapmış olacak iş değil, skandal bir açıklama. Bu açıklamaya ve hafta içinde yaptığı açıklamalara göre Türk futbolunda ortam toz pembe."

"TELEFONUNDA  BYLOCK ÇIKANLAR BİZE YÖN VEREMEZ"

"2 telefonunda bylock çıkan biri bize laf söyleyemez, yön veremez. Sizin tele bylock yükleyenler var ya benim telefonlarımı iki yıl boyunca kanuna aykırı şekilde dinlemişler ve benim 2 davam var. Biri Ergenekon'a mensup olmak, bir tanesi uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılığından başkası ismine yapılan binlerce dinlemem var.

"MİLLİ DEĞERLER KONUSUNDA KİMİN DOĞRU KİMİN YANLIŞ OLDUĞUNU HERKES ANLAMIŞTIR"

Sadece telefonlarımızdan yola çıkarsak mili değerler konusunda kimin doğru kimin yanlış noktada olduğunu herkes anlamıştır. O yüzden sakın ha bir daha böyle bir şey yapmaya tenezzül etmeyin. Sizin için çok tatsız olur.

"FETÖ TÜRK FUTBOLUNUN İÇİNDEDİR"

Futbol üzerinden bu kadar kaos yaratan bir örgütün yanından yakınından geçen kimsenin futbolda olmaması lazım. 180 derece dönüştük mü biz ülke olarak? Biz Fenerbahçe olarak 3 Temmuz'u yaşadık. Belki gereğinden fazla hassasız ama hassasız. Niye? İnsan mı kalmadı ülkede? 

FETÖ unsuru Türk futbolunun hala içindedir. Her geçen gün daha çok temizlenmesi gerekirken bence daha fazla tekrar o günlere dönme adımları atılmaktadır."