Dolar uzmanı Selçuk Geçer 'felaket' senaryosunu açıkladı

Dolar uzmanı Selçuk Geçer 'felaket' senaryosunu açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ‘felaket’ diyerek açıkladı. Geçer, o yatırım araçlarını işaret ederek felaketi açıkladı.

Selçuk Geçer, o yatırım araçlarını işaret ederek felaketi açıkladı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise Şimşek’in konuşmalarını değerlendirdi.

Mehmet Şimşek’in “Polonya hariç gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Son 20 yılda Türkiye’de asgari ücreti reel olarak yüzde 5,5 artırmışız. Türkiye’nin reel büyümesi ise yüzde 5,4. 90’lı yıllarda 100 dolar civarında kalan asgari ücrette AK Parti döneminde dolar bazında ciddi bir artış var” şeklinde konuşmasına yanıt veren Selçuk Geçer, “Dolar enflasyon kadar yükselmiyor. Dolar gerçek değerinde olmadığı için de dolar bazlı diğer ülkeler ile asgari ücreti kıyaslayamazsın. Bugün itibarıyla doların 60 TL olması gerekiyor. Bu şekilde baktığımızda asgari ücret 300 dolara düşüyordu. Dolar 60 TL’ye gelseydi, şu anda asgari ücret 30 bin TL’ye gelmişti” cevabını verdi.

"KUR 30 İLE 33 ARASINDA TUTULACAK"

Yabancı yatırımcının faiz getirisi aldığının altını çizen Selçuk Geçer, “Kur 30 ile 33 arasında tutacaklar. Biz yabancılara yüzde 50 döviz faizi vermesi kafasında olduk. Yabancılar TL’ye geçerek yüzde 50 faizi değerlendiriyor. Adam faiz getirisi ile dolar alıyor, 100 bin doları 135 bin dolar oluyor. Asıl soru 35 bin dolar kimin? Bu vergi paketinden karşılanıyor” dedi.

"SEMAYENİN BÜYÜK KISMINI YURT DIŞINA KAÇIRIR"

“Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Belki bu pakette değil ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz” açıklamasında bulunan Şimşek, hakkında Geçer, ‘felaketin’ geleceğini söyledi. Geçer, “Kripto paralara vergi getirecekler. Şimşek bunu yaparsa sermayenin büyük bir kısmını yurt dışına kaçırır. Çok hızlı bir şekilde paralarını kaydırırlar. Borsaya da vergi koyarsanız da hem yabancı hem de yerli yatırımcılarını kaçırırsınız” ifadelerini kullandı.