Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e asgari ücret yanıtı!

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e asgari ücret yanıtı!

Katıldığı canlı yayında "Asgari ücret Türkiye'de düşük değil" ifadelerini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yanıt Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan geldi.

BloombergHT/Habertürk canlı yayınında gündemi değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şimşek "Bakın küçümsemeyin, geçen sene muhalefetin popülist iteklemesiyle seçim öncesinde tabi ki seçim sürecinde EYT hayata geçirilmiş. EYT'nin bu sene yıllık maliyeti 724 milyar lira. Neredeyse milli gelirin yüzde 2'sine yakın rakamdan bahsediyoruz" diye konuştu.

Asgari ücret zammı için reel artış beklendiğini söyleyen Şimşek, "Son 20 yılda Türkiye’de asgari ücreti reel olarak yüzde 5,5 artırmışız. Türkiye’nin reel büyümesi ise yüzde 5,4. 90'lı yıllarda 100 dolar civarında kalan asgari ücrette AK Parti döneminde dolar bazında ciddi bir artış var.

Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde, Türkiye'de asgari ücret düşük değil.

Bu konunun istismarı popülizm içeriyor, popülizmin Türkiye'yi nerelere getirdiğini gördük. Asgari ücretin vergi dışında bırakılmasının bu sene maliyeti 670 milyar TL." dedi.

Bakan Şimşek'e Özgür Demirtaş'tan yanıt geldi

Mehmet Şimşek’in bu açıklamasına Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan jet yanıt geldi. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X (Twitter) hesabından Şimşek’in sözlerinin paylaşıldığı bir mesajı alıntılayarak “Hayır, düşüktür” şeklinde cevap verdi.
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret artışının enflasyon artışına yol açacağını fakat buna karşın Temmuz’da asgari ücrete zam yapılması gerektiğini belirtmişti