Mahfi Eğilmez asıl bombayı patlattı: "Ciddi paralar kazanacaklar"

Mahfi Eğilmez asıl bombayı patlattı: "Ciddi paralar kazanacaklar"

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, takipçisine verdiği bir yanıtta 'buradan ciddi paralar kazanacak' diye konuştu. Eğilmez'in bu yorumu dikkat çekti.

Mahfi Eğilmez, bir takipçisine verdiği 'buradan ciddi paralar kazanacak' yorumu dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon tedbirleri kapsamında kamuda tasarruf genelgesinin geleceğini önceden duyurmuştu. Kamuda yapılacak tasarruf ile bütçe açığını azaltmayı hedefliyor. 

Bakan Şimşek, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile beraber kamuda tasarruf paketini açıkladı. Paket ile beraber enflasyonun tek hane düşürülmesi konusunda yardımcı olacağı belirtildi.

KAMUDA TASARRUF PAKETİ NASIL İŞE YARAR?

Uzman isimler de kamuda tasarruf paketine dair yorumlarını açıklamaya başladı. Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından bu gelişmeyi değerlendirdi. Eğilmez, kamu kesimi için hazırlanan tasarruf paketini hızlıca gözden geçirdiğini, doğru önlemler olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte tasarruf önlemleri saray harcamalarını, uçaklarını, konvoylarını, korumalarını kapsamadığı sürece fazlaca işe yaramayacağını aktaran, Eğilmez, bu kuralları yapanlardan kimsenin uymayacağını dile getirdi.

"MIŞ GİBİ YAPARLAR"

Eğilmez, bir takipçisinin "Mış gibi" yapmak;iyi de hocam kimin için,yabancılar bunu yer mi?" sorusuna “Buradan ciddi paralar kazanacağı için onlar da mış gibi yaparlar” şeklinde cevap verdi.