Tofaş üretimi durduruyor!

Tofaş üretimi durduruyor!

Türk otomotiv devi üretimi durdurma kararı aldı. Şirketten resmi açıklama da geldi.

Tofaş bir ay boyunca üretime ara vereceğini açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirime göre, Tofaş, Bursa'daki fabrikasında 16 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak.

BAKIM - ONARIM ÇALIŞMASI YAPILACAK

Planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki durum nedeniyle üretime geçici olarak ara verecek.

tofas-fpmn-cover.jpg

İŞÇİLER YILLIK İZNE GÖNDERİLECEK

Bu süre içinde personeller, planlanmış yıllık izin haklarını kullanacaklar ve fabrikada sadece nöbetçi personel bulundurularak bakım ve revizyon çalışmaları yapılacak.

Şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Şirketimiz Bursa fabrikasında 16.07.2024 – 20.08.2024 tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu dönemde çalışanlarımız planlı yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir."

7-001.webp

 

TOFAŞ HAKKINDA

Tofaş bir araba markasıdır ve yerli bir markadır. Arabalar yerli üretim sonucu ortaya çıkartılır. 1968 yılında Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç tarafından kurulan TOFAŞ'ın üretim fabrikası Demirtaş, Osmangazi’de yer alıyor.

Koç Holding ve Stellantis'in eşit hissedar olduğu kuruluş, bugün %37,8 Stellantis, %37,8 Koç Holding ve %24,3 diğer ortaklara ait ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam ediyor.