
Kadayıf tatlısı böyle hazırlanırsa asla dağılmıyor. İşte çıtır çıtır kadayıf tatlısının sırrı
Kadayıf tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuz kadayıf tatlısını hazırlarken yaşadığımız dağılma sorunuyla karşılaşmışızdır. İşte tam da bu noktada, çıtır çıtır kadayıf tatlısının sırrını paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle, kadayıfın hazırlanışında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kadayıfın doğru şekilde hazırlanmasıdır. Kadayıf tel tel olacak şekilde iyice açılmalı ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilmelidir. Bu adımı atladığınızda kadayıfınızın dağılma ihtimali oldukça yüksektir.
Ayrıca, kadayıf tatlısının iç harcını hazırlarken de dikkatli olmak gerekmektedir. İç harcın kuru olmamasına özen gösterilmeli ve içerisine ceviz, fındık veya antep fıstığı gibi malzemeler eklenerek lezzeti arttırılmalıdır.
Son olarak, fırında kadayıf tatlısının pişirilme süresi ve sıcaklığı da oldukça önemlidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirilmelidir.
Tüm bu püf noktalarına dikkat edildiğinde, çıtır çıtır kadayıf tatlısı asla dağılmayacak ve misafirlerinizi mest edecek bir lezzet haline gelecektir. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!
Tel Tel Çıtır Çıtır Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
500 gr yaş kadayıf
200 gr tereyağı veya margarin
250 gr ceviz
Şerbeti için:
4. 5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tel Tel Çıtır Çıtır Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye su ve şekeri alın karıştırın. Ocağın üzerine yerleştirin şeker eriyene kadar karıştırın.
Kısık ateşte 25 dk pişirin limon suyunu ekleyerek 5 dk. daha kaynatın soğumaya bırakın.
Kadayıfları geniş bir kapta elinizle koparın veya makasla kesin. Eritilmiş yağı koyun ve güzelce karıştırın yarısını yağladığınız tepsiye dökün.
Elinizle sonra da geniş bir bardak yardımıyla güzelce bastırın iri dövülmüş cevizi serpin. Artan kadayıfı dökün aynı şekilde bastırın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
15-20 pişiyor kontrollü olun yanmasın fırında çıkınca 5-10 dinlendirin üzerine soğuk şerbeti dökün. 45 dk çekmesini bekleyin dilimleyerek servis yapın şimdiden deneyeceklere afiyet olsun