
Kahve acı mı oluyor? İşte kahveyi aşçı usulü yapmanızı sağlayacak tüyo
Bu ipuçlarını takip ederek, evde aşçı usulü kahve yapabilir ve istediğiniz lezzette bir kahve keyfi yaşayabilirsiniz.
Kahvenin tadını çıkarmak için kaliteli malzemeler ve doğru teknikler kullanmak oldukça önemlidir. Umarız bu ipuçlarıyla kahve deneyiminizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz.
Kahve, birçok kişi için güne başlamanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak bazen evde yapılan kahveler, beklenenden daha acı bir tat alabilir. İşte bu durumu önlemek ve kahveyi aşçı usulü yapmanızı sağlayacak bazı ipuçları.
Nefisyemektarifleri.com editörü Melek Şerbetçi paylaştı;
Malzemeler
3 yemek kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
Sıcak süt (kullanacağınız fincan ölçüsüne göre değişebilir)
HAZIRLANIŞI
Uygun bir kavanoza granül kahve, toz şeker ve suyumuzu alalım.
Mikser ile koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dk çırpalım. Karışımınız köpük köpük olsun mutlaka :)
Hazırladığımız karışımı kullanacağımız bardaklara paylaştıralım. Benim bardaklarım büyük olduğu için 2 yemek kaşığı kullandım.Siz kendiniz bardağınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz. Sütlü kahve fincanları için de 1 yemek kaşığı dolusu kullanmanız yeterli olacaktır.
Daha sonra sıcak sütümüzü bardaklarımıza boşaltalım.
Üzerini isterseniz benim gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu şekilde hem göze hem de midemize hitap ediyor :)Süslemek için de hazır çikolata soslarından beyaz ve çikolatalı olanında sıra sıra daire şeklinde yaptım. Daha sonra kürdan ile şekil verdim .